Genial stilbok fra Vanessa Rudjord

Julie Pike

Motedronninga, Vanessa Rudjord har kommet ut med stilbok - Vi tok en prat med den nybakte forfatteren.

Publisert Sist oppdatert

Vanessa Rudjord Stilkoden: Stilikonet og hele Norges pod-stjerne, Vanessa Rudjord har debutert som forfatter med boken Stilkoden 10/80/10 - Moteformelen som fungerer.

It-dama som tidligere var moteredaktør i ELLE, har kommet ut med en bok som skal hjelpe norske kvinner med å finne sin personlige stil, og det ved hjelp av hemmelige grep fra de største moteikonene og it-jentene der ute.

Vanessa Rudjord Stilkoden

I boken røper Vanessa blant annet hva hemmeligheten bak det perfekte antrekket er, hvilke plagg som er må-ha i en drømmegarderobe og hva som er de vanligste klestabbene.

Q&A med Vanessa Rundjord

Hvorfor hadde du lyst til å gi ut bok?

Har du lyst til å sikre deg en kopi av den nye boka til Vanessa Rudjord? Klikk deg inn her – Perfekt som en liten høstgave til seg selv!

Psst! Vanessa Rudjord kommer for å holde et lite foredrag på ELLE Fashion Brunch, i regi av Oslo Skin Lab.

– Selve formelen har jeg brukt 20 år på å komme frem til, og opprinnelig skrev jeg det ut som et foredrag. Da kjæresten min, som er forlegger, leste det, sa han umiddelbart at jeg burde lage en bok basert på det. Det er jeg veldig glad for, jeg elsker jo bøker selv.

Hva er denne magiske stilkoden 10/80/10?
– Formelen tar utgangspunkt i den mest vanlige feilen som gjøres: at man stort sett handler ett og ett plagg. Da ender man som regel opp med en garderobe med ganske outrerte plagg som på et eller annet tidspunkt har vært trendy, men som ikke nødvendigvis passer sammen. Noe som igjen gjør at du bruker lang tid på å finne et antrekk hver gang du skal ut. De store stilikonene bygger opp antrekkene sine som regel helt annerledes. De tenker langt mer helhetlig. Og bygger garderoben på stilrene og tidløse basisplagg, som alle har en klar funksjon: de strammer, løfter og uthever, alt tilpasset din kropp. Dette er de samme plaggene uavhengig av hva slags stil du har, og bør utgjøre 80 prosent av garderoben din. De øvrige 20 prosentene er det jeg kaller «påfugleffekten», og det er her trendplagg, personlige detaljer og stilformer kommer til uttrykk. Når de kun utgjør 20 prosent av antrekket vil de også få det rommet de trenger for å slå ut i full blomst.
Hva er ditt typiske go-to antrekk? – Det er alltid den lille sorte minikjolen. Og styler den helst med glittersko og en vintage veske. Til hverdags går jeg for det meste i svarte jeans, hvit T-skjorte og en bikerjakke.
Hva vil du kjøpe denne høsten?

– Jeg er på jakt etter en ny svart ullkåpe.

Hva er ditt beste motekjøp?
– Det er en klassisk svart Chanel-veske jeg kjøpte i Paris for 12 år siden.
Powered by Labrador CMS