Inspirerende og rålekker strikkebok

Helene Arnesen har laget en strikkebok som garantert får deg til å ville strikke

Publisert Sist oppdatert

Helene Arnesen er den kule dama bak strikkeboka Fabel Knitwear Volum 1.

Instagram-kontoen hennes er som en tidsreise i lekker strikk med puffermer, burgunder leppestift og lyse krøller. Tenk en blond Nina Löwander fra den svenske serien Vår tid er nå #girlcrush.

https://www.instagram.com/p/CVNhRneDG8T/

Arnesen er utdannet kostymedesigner fra fra University of the Arts London, og har jobbet med kostymer i London og Oslo før hun tok fatt på grundertilværelsen for fire år siden. Da startet hun Fabelknitwear: En strikkebedrift som spesialiserer seg på romantiske, feminine strikkeoppskrifter, håndfarge garn og opulente, historisk inspirerte knapper, og Fabel Vintage: En vintagebutikk på Etsy som spesialiserer seg på eldre vintagetøy.

Nå er hun aktuell med sin første bok, og vi har tatt en prat med henne om strikking, boka og hvilke plagg som utgjør den perfekte strikkegarderoben.

https://www.instagram.com/p/CUdIW92IEqH/

Fabelknitwear bok

Hvordan ble du så god til å strikke?

– Øvelse gjør mester! Jeg lærte å strikke som barn, men begynte ikke å strikke skikkelig før i tyveårene og da ble jeg helt hekta. Jeg har alltid vært en kreativ person som trives best når jeg har noe å gjøre, og har alltid vært glad i å ha full kontroll over egen stil og garderobe. Strikking ble det beste av begge de to faktorene for meg!

Hvor lenge har du jobbet med boken?

– Det begynner å nærme seg et års tid. Hvordan har du jobbet med boken? – Det viktigste for meg var å skape et helhetlig verk der det estetiske var tungt vektlagt. Jeg designet ni nye oppskrifter, og valgte ut mine favoritter fra arkivet som komplimenterte disse nye designene. Totalt består boken av 34 oppskrifter som alle passer inn i bokens estetiske uttrykk. Bokens design og layout var for meg like viktig som innholdet, og jeg er veldig heldig i at redaktøren min i Vega Forlag ga meg frie tøyler til å skape akkurat dem boken jeg ville. Jeg tror jeg har brukt nesten like mye tid på bildene og å finpusse designet som på å skrive.

Hvem er den for?

– Jeg ønsket å lage en bok som egnet seg for alle med en interesse for mote. Det er en strikkebok, men vi har gått inn for lage en bok som ligner mer på en coffeetable-motebok som tilfeldigvis inneholder strikkeoppskrifter, i motsetning til en typisk hobbybok. Alt av masker og teknikker brukt i oppskriftene har tilhørende QR-koder som tar deg til en hjelpevideo, og på den måten kan selv en helt fersk strikker prøve seg på alle oppskriftene – selv de for godt erfarne strikkere.

Fortell om designene...

– Designene er romantiske, tidløse og feminine, og egner seg til å styles med alle slags garderober. Jeg inspireres ofte av historiske snitt og silhuetter, og kombinert med moderne teknikker og en mer stilren estetikk skaper mer moteplagg enn strikkeplagg.

https://www.instagram.com/p/CVBGYLYABWP/

Strikking har vært ganske trendy i noen år nå, hvorfor tror du?

– Jeg tror det er flere faktorer som har gjort strikking, og andre typer praktisk håndarbeid som søm og broderi, mer trendy de siste årene. Sosiale medier har helt klart spilt en stor rolle – om man bruker det rett kan det være en utømmelig kilde inspirasjon. Ønsket om å skape noe selv er mer spennende (og kanskje til og med givende) å realisere om man kan dele det man har skapt med noen som også syns det er gøy. Det har instagram gjort mulig. Vi ser også en generell trend vekk fra fast fashion, og et ønske om å være mer intensjonell i forbrukervanene våre. Håndarbeid gir oss både full kontroll over vår egen garderobe (som var en stor faktor for meg når jeg begynte), og det er et mer bærekraftig alternativ.

Hva skiller din bok fra andre strikkebøker?

– Den store vektleggingen av det estetiske. Jeg ville lage en vakker bok, som er fin å bla i uansett om man er en strikker eller ikke. Forhåpentligvis vil den inspirere ikke-strikkerne til å se at strikking i 2021 er så mye mer enn kofter og oversized gensere.

https://www.instagram.com/p/CUp5gTLAfm7/

Kommer det flere bøker?

– Jeg har kost meg veldig med Fabel Knitwear Volum 1, så det hadde vært veldig gøy om det en gang også ble Volum 2.

Hvilke plagg finner man i den perfekte strikkegarderoben, etter din mening?

– Den perfekte strikkegarderoben mener jeg består av: 1. En enkel og elegant genser til hverdags. 2. En pen bluse til selskap. 3. En løs, småchunky cardigan du kan kaste over alle antrekk. 4. Chunky kosegenser. 5. En vest du kan ha over skjorter, turtlenecks og kjoler.

Helenes tips til deg som vil begynne å strikke

– Mine viktigste tips for de som har lyst å lære er å: 1. Være litt ambisiøs. Velg en oppskrift du faktisk er gira på å bli ferdig med, ikke bare et kjedelig skjerf. 2. Vær innforstått med at du kommer til å gjøre feil, og det er ok. Med andre ord, vær en ambisiøs ikke-perfeksjonist! 3. Det er også mye, både inspirasjon og motivasjon, å hente fra instagram, så bruk det bevisst ved å følge inspirerende kontoer og hashtags. 4. Og sist men ikke minst; oppsøk gode hjelpekilder: Boken min inneholder flere tips og triks, samt QR-kodene jeg nevnte. Med lett tilgjengelige hjelpevideoer er det bare å ta det en maske av gangen.

Kontoer på Insta man bør følge for strikke-inspo

https://www.instagram.com/p/CQ8_ZL5Frxk/

https://www.instagram.com/p/CVLjEcsssAp/

https://www.instagram.com/p/CU63WmXtojs/

https://www.instagram.com/p/CRgigvgjAXD/

https://www.instagram.com/p/CVE-xdqoBum/

Powered by Labrador CMS