Blomster som trives på bybalkongen

Foto: Instagram @nastya_cheprazova og alissia_way

Hot tips; disse blomstene tåler varierende solforhold på bybalkonger...

Publisert Sist oppdatert

Blomster til bybalkong: Etter litt prøving og feiling har jeg endelig funnet mine go-to-blomster som jeg planter i balkongkassene mine sesong etter sesong.

De siste årene har jeg prøvd meg litt frem og tilbake med hvilke blomster som kan passe godt på en realtivt varm bybalkong med skygge halve dagen og sol resten. Derfor har jeg litt erfaring som jeg tenkte å dele videre med dere som kanskje enda er på leting etter deres stayer-blomst i blomsterkassene og på balkongen.

Blomster til bybalkong

En av blomstene jeg har lagt min ELLEsk på er pelargonia, eller som min mormor kaller det, sildemuskat. Enda mer konkret heter de jeg har pelargonia zonale, som er den størrelsen som passer best i mine balkongkasser. Det finnes flere ulike varianter av pelargonia.

Det beste jeg vet er å lage min egen lille oase ute på min lille balkong, vanne og holde det fresht. Det er jeg nok ikke alene om. Min erfaring med pelargonia er at de tåler vær og vind, alt fra relativt varme dager med sterkt solskinn og dager med skygge og regn – de blomstrer allikevel og holder seg godt. Pelargonia har det allikevel helt optimalt i sol til halvskygge.

Ikke minst liker jeg de ekstra godt fordi de er pene og fargerike å se på, både inne fra leiligheten og når du er ute på balkongen. Man kan kombinere med hvite, rød og rosa varianter i kassene, men i år har jeg kombinert rosa og rød.

Rød pelargonia zonale 10,5 cm fra Plantasjen, kr 35.

Rosa pelargonia zonale 10,5 cm fra Plantasjen, kr 35.

Pelargonia er en veldig populær og klassisk sommerblomst som mange helt sikkert har hørt om og kanskje allerede har. Jeg har plantet mine om i større potter som står fritt i mine balkongkasser, og vanner de hver dag. De kan plantes om med pelargoniajord eller sommerblomstjord.

Prøv gjerne å kjenne etter om jorden er nesten helt tørr før du vanner de, slik at du ikke «overvanner» – det er min erfaring. Jeg gir de litt gjødsel én gang i uken for at de skal trives litt ekstra godt. Blomstene kan overvintres.

Les mer om stell av pelargonia hos plantasjen her.

Tips til flere blomster som trives på bybalkong:

Eføy

Lavendel

Hortensia

Har du noen tips til blomster som trives på bybalkong? Send oss gjerne en DM på Instagram og del dine tips!

Trenger du tips til å innrede balkongen? Sjekk ut "Ukens rom"!

Powered by Labrador CMS