Ny blogger på ELLE

Foto: Oda Berby

Si hei til vår nye yoga- og livsstilsblogger: Maria!

Publisert Sist oppdatert

Yogablogg: Maria Fürst er ny blogger på ELLE.no, og vi har tatt en liten Q&A med vår tidligere kollega.

For Maria har faktisk jobbet i ELLE, men sluttet da hun flyttet til San Fransisco i 2011. Hun er utdannet medieviter og har tidligere jobbet som filmanmelder og kulturjournalist. I 2014 snudde hun livet på hodet, da hun valgte å bli yogalærer etter å ha bodd 3 år i San Francisco. Nå driver hun yogastudioet Maria Fürst Yoga på Vinderen i Oslo. Der underviser hun for det meste vinyasa – som er hennes favoritt å praktisere selv.

I 2017 ga hun ut boka «YOGA – din vei til balanse, flyt og styrke». Vi gleder oss til en høst full av yogainspirasjon på bloggen til Maria!

Velkommen tilbake til ELLE! Hva får vi lese om på bloggen din?

Det er utrolig gøy å være tilbake – nå som yogablogger! Det hadde jeg aldri trodd da jeg sluttet. På bloggen blir det selvfølgelig masse yoga og treningstips, men også litt overraskende ting som kulturstoff, spillelister og filosofi – alt formidlet på en lettbeint og forståelig måte, forteller Maria.

Hva slags forhold har du til ELLE?

Jeg elsker ELLE! Jeg jobbet for magasinet i 8 år, og det var høydepunktet i karrieren som journalist. Jeg hadde masse kule kolleger, en flott arbeidsplass, spennende arbeidsoppgaver og stor frihet til å skrive saker om stoff jeg brant for. I tillegg fikk jeg møte Johnny Depp mens jeg var på jobb. Bedre blir det ikke.

Yogablogg

Hvorfor elsker du yoga?

Fordi yoga har forandret livet mitt totalt. Jeg har gått fra å være en småstressa nervebunt til å bli relativt harmonisk og rolig. Litt flaut å si, men jeg er avhengig av å praktisere yoga for å ha det bra. Jeg blir balansert, rolig i kroppen og klar til sinns. Da er det lettere å håndtere utfordringene i hverdagen.

Hvordan komme i gang med yoga for oss som ikke har gjort det før?

Jeg anbefaler å ta et introkurs først, slik at du får en innføring i basisprinsippene og dermed forstår mer av det som skjer på en vanlig gruppetime. Jeg holder workshop-helger for nybegynnere et par ganger i sesongen, og de som går hos meg har stor glede av dette. Sjekk hva som fins av tilbud i nabolaget ditt, eller kom til meg.

Må man melde seg på timer, eller kan man lære seg på nett?

– Det går selvfølgelig an å bruke nettet også. Og det kommer masse sånt på bloggen etterhvert. Ulempen er at læreren ikke ser deg, og at du dermed ikke får den hjelpen du trenger for å vite at det du gjør er riktig. Men etter et kurs, er det topp å gjøre yoga på nett. Kombiner gjerne begge deler. Og kjøp yogaboken min for å lære deg stillingene ordentlig! Her finner du også 10 programmer av ulik lengde som du kan gjøre hjemme.

Hva er dine beste motivasjonstips i hverdagen?

Just do it! Dørstokkmila kan være uhorvelig lang, særlig nå på høsten. Men husk at du alltid får det mye bedre etter en treningsrunde – både i kropp og sinn. Jeg anbefaler å gjøre yoga så tidlig som mulig, slik at du kan nyte fruktene av praksisen resten av dagen. Og hvis du er i tvil: Du angrer aldri på en yogatime!

Hva skal du i høst?

Jeg lever et rimelig hektisk liv der jeg prøver å sjonglere rollene som yogalærer, skilt tobarnsmor og selvstendig næringsdrivende på best mulig måte. Så jeg prøver å nyte de få fristundene jeg har sammen med de jeg aller mest glad i. Det være seg å dra på hytta, invitere venner på besøk, gå ut og spise, på kino eller bare slappe av i sofaen foran peisen. Aktivitet får jeg jo egentlig nok av på jobb.

Sjekk ut bloggen til Maria her og Instagram-kontoen hennes!

Tips: Dette er treningstøyet it-jentene elsker!

Powered by Labrador CMS