mote

Fem fine blazere

Og fem måter å style den på!

Publisert

Jeg er veldig inspirert av spesielt én look fra Gucci sin høstvisning denne sesongen – det er en klassisk og enkel look, men stylet på en måte som gjør den både interessant og inspirerende. Typ alt jeg vil gå med denne sesongen, er denne looken. For hvor fint er det ikke med en oversized blazer?

 Jeg har ca 15 blazere i min egen garderobe, og jeg vil ikke kvitte meg med en eneste en av de. For de er unike på hver sin måte, både når det kommer til farge og materiale, men også passform. Jeg elsker å lete etter nye vintage blazere på second hand marked eller vintagebutikker og tror den fineste jeg har i garderoben, er den jeg nylig kjøpte på ELLEs bazaar forrige høst. Den er skikkelig oversized og er opprinnelig en herredressjakke, men jeg elsker passformen og rutene i stoffet og kommer aldri til å kvitte meg med den. Den minner meg i grunn om blazeren fra Gucci. 

Men det er uendelig mange måter å style en blazer på, og derfor syns jeg det er et nøkkelplagg man alltid kan og bør ha i garderoben. 

Les også: Høsttrend: Boucléstrikkejakke

Fem måter å style en blazer på: 

1. Oversized à la Gucci 

Gucci a/w 23

Med en oversized skjorte, baggy jeans og logo-belte à la Gucci. Jeg er heller ikke fremmed for å style denne looken med et par lave UGGs eller noen fine semskede mokkasiner. 

2. Med matchende dressbukse til som hos Chloé

Chloé a/w 23

Finner du den perfekte blazeren og det tilfeldigvis hører en bukse til, for guds skyld kjøp den. Den kommer til å redde deg i enhver kleskrise og passer til alle anledninger. Akkurat nå er vi svak for dobbeltspente blazere med gullknapper, og buksene får gjerne være litt baggy. 

3. Til et blyantskjørt à la Saint Laurent

Saint Laurent a/w 23

Se etter en blazer med store skulderputer, som gjerne er litt oversized i passformen og style med en hvit t-skjorte og et blyantskjørt. Hvis du ikke er ute etter en så stram og  corporate look, kan du bytte ut blyantskjørtet med et denimskjørt i midi eller fotsid lengde.

4. Til et fotsid skjørt som hos Prada 

Prada sin a/w 23 kolleksjon har vært på alles lepper siden den første gang ble vist i Milano i våres, og den slutter ikke å inspirere. På ønskelisten står et vidt 50-talls inspirert skjørt, stylet med tynn kashmirgenser og blazer over. 

5. Med hettegenser under som hos Miu Miu 

 Gjør dressjakken litt mer sporty og style med en hettegenser under. Også så kult med et par sorte strømper og pumps til.

Fem fine blazere på ønskelisten nå: 

Blazer fra Dagmar, kr 5400. 

Blazer fra H&M, kr 699 (annonse). 

Oversized ullblazer fra ARKET, kr 1700 (annonse). 

Blazer fra Stylein, kr 2686 (annonse). 

Blazer fra & Other Stories, kr 1650 (annonse). 

Powered by Labrador CMS