mote

Fem fine blazere

Og fem måter å style den på!

Publisert Sist oppdatert

Jeg ELLEsker å la meg inspirere av catwalkbilder når det kommer til hvordan jeg skal kle meg. Da finner jeg gjerne nye måter å style klassiske plagg på. Blazeren er og blir en favoritt i garderoben, et nøkkelplagg du kan style på uendelige måter. 

 Jeg har ca 15 blazere i min egen garderobe, og jeg vil ikke kvitte meg med en eneste en av de. For de er unike på hver sin måte, både når det kommer til farge og materiale, men også passform. Jeg elsker å lete etter nye vintage blazere på second hand marked eller vintagebutikker og tror den fineste jeg har i garderoben, er den jeg nylig kjøpte på ELLE Bazaar. Den er skikkelig oversized og er opprinnelig en herredressjakke, men jeg elsker passformen og rutene i stoffet og kommer aldri til å kvitte meg med den. 

I denne artikkelen viser jeg deg hvordan du styler blazeren på fem ulike måter à la SS 2024 og fem fine blazere som står på vår ønskeliste akkurat nå. 

Les også: Dette er vårens største jakketrend

Fem måter å style en blazer på: 

1. Sporty chic som hos Miu Miu

Miu Miu SS 2024

Style blazeren lag på lag, med pologenser og skjorte under. Topp det hele i ekte Miu Miu stil ved å gå for et kort, litt søtt skjørt til. Jeg er heller ikke fremmed for å style denne looken med et par statement ballerinsko eller noen enkle sandaler med høy hæl. 

Her er nøkkelen at du skal blande det sporty med det mer feminine - kule kontraster er virkelig alt! 

2. Pastellrosa og gull som hos Gucci

Gucci SS 2024.

Rosa og gull sammen, er både sexy, elegant og chic. Denne sommeren er vi på utkikk etter en blazer med matchende kort shorts til, og den får gjerne være i en dus og herlig sommerfarge. Harde, maskuline gullsmykker og et par sorte statement solbriller, gjør antrekket mer spennende. 

3. Til baggy jeans og blondetopp som hos Zimmermann 

Zimmermann SS 2024

Jeg personlig har alltid ELLEsket å kle meg i antrekk som byr på det litt uventede og da gjerne lag på lag. Denne sommeren vil jeg style en babydoll-topp til et par baggy herrejeans med en blazer over. Du kan gå for en sort blazer med f eks kremhvite blonder og lyse jeans til. Og for å gjøre antrekket litt mer avslappet kan du toppe det hele med en caps og solbriller. 

4. Skulpturelt og klassisk som hos Bottega Veneta

Finner du den perfekte blazeren og det tilfeldigvis hører en bukse til, for guds skyld kjøp den. Den kommer til å redde deg i enhver kleskrise og passer til alle anledninger. Akkurat nå er vi ekstra svake for skulpturelle blazere med gullknapper, og buksene får gjerne være litt baggy. 

Jeg elsker dessuten svart om våren og sommeren. En svart dress stylet med sandaler og statementøredobber er virkelig en go to-look!

5. Til et transparent skjørt som hos The Attico

La deg inspirere av The Attico og gå for en vågal materialmix. Transparente plagg er super hot denne sesongen og så kult å style til en hvit skjort med en blazer over. 

Fem fine blazere på ønskelisten nå: 

Cropped blazer fra & Other Stories, kr 1950 (annonse). Matchende bukser, kr 1390 (annonse). 

Blazer fra Mango x Victoria Beckham, kr 2600. 

Dobbeltspent blazer fra H&M, kr 699 (annonse). 

Oversized blazer i ull og twill fra ARKET, kr 1700 (annonse). 

Blazer fra Zara, kr 899 (annonse). 

Powered by Labrador CMS