Moteredaktørens Edit: Blazeren

ELLEs moteredaktør har plukket ut de ti fineste blazerne akkurat nå.

Publisert Sist oppdatert

Blazerens rolle i basisgarderoben: Mange har en garderobe fylt av klær, men kjenner likevel på følelsen at man ikke har noe å ha på seg. Kanskje man egentlig bare mangler selve limet i garderoben? De udødelige garderobeklassikerne, som fungerer som et slags lim mellom plaggene, og som magisk forvandler et antrekk til en look. Ett av disse plaggene er blazeren.

Les tips til basisgarderoben her

Jeg samler selv på blazere, og har arvet nydelige blazere fra moren min (som fremdeles lever, vel og merke) fra motehus som Chanel og Thierry Mugler.

Jeg har kjøpt fantastiske vintage blazere fra billige bruktbutikker, gjort design-funn som kan vare i garderoben min sesong etter sesong, og one of a kind blazere fra upcycling merker – helt unike plagg som sørger for det lille ekstra i en travel hverdag.

Blazeren er derfor et must i min garderobe.

Pari-funn: Her har jeg på meg en vintage blazer kjøpt på Kiliwatch i Paris

Shopping:

En oversized ullblazer vil du elske å ha i garderoben. Denne gir litt mer attitude til en koselig strikkegenser, og er superfin over feminine bluser.

Svart oversized ullblazer fra Other Stories, kr 1800 (annonse)

En beige blazer med et boxy herresnitt gir et spennende løft til antrekket, spesielt kule er frynsene langs ermene og på ryggen. Denne i kombinasjon med en lys 90-talls jeans, en kremfarget kasjmirgenser og gullsmykker utgjør drømmeantrekket!

Blazer fra Blanca, kr 3299

Noen ganger trenger man rett og slett litt energi i antrekket, og da kan en fargerik eller mønstret blazer lett forvandle et kjedelig antrekk, til en fargerik statement-look.

Blazer fra Samsøe Samsøe, kr 2799 (annonse)

Til sommeren blir denne azurblå blazeren med skulderputer perfekt over en liten oransje minikjole på fest, eller mot en helhvit look bestående av flagrende dressbukser og enkel camisole.

Hva med en herreblazer med en upcyclig-spinn? Det norske merket, Pas Passe, redesigner vintage-favoritter og gir dem nytt liv. Nydelige blazere som gir garderoben noen helt unikt og spesielt.

Blazer med frynsedetaljer fra Pas Passe, kr 2300

Skinnblazeren er allerede i motebildet, men dette er en trend som bare vil bli enda større til høsten, så hvorfor ikke kaste seg på trenden allerede nå? Gå gjerne for en størrelse større en din vanlige, og style den over delikate kjoler, tynne spaghetti-stropper og blonder for en kontrastfylt look.

Skinnblazer fra Arket, kr 3500 (annonse)

Pasteller er en stor trend for våren og sommeren, og denne nydelige babyrosa blazeren er en perfekt miks av det feminine og det maskuline. Gå gjerne for en størrelse større enn vanlig, for en ekstra kul og maskulin touch. Og sleng den gjerne over den lille svarte minikjolen på neste date night!

Rosa dobbeltspent blazer fra H&M, kr 349 (annonse)

Trenger du en blazer du kan bruke både til hverdag og til fest, da er denne fra Anine Bing perfekt for deg. Den allsidige khaki-fargen gjør at denne blazeren er superfin til sesongens pastellfarger, knallfarger, kan løfte et helsvart antrekk, og er super chic til hvitt. En blazer med perfekt boxy passform, fine skuldre og i et nydelig materiale.

Blazer i khakifarge fra Anine Bing, kr 4900

Ikke alt skal være maskulint og boxy. Det er også superfint med en innsvinget og feminin blazer, som denne grønne fra Zara. Med markerte skuldre, i smårutete grønt og med gullknapper, vil denne blazeren gi deg instant Paris-vibber.

Blazer fra Zara, kr 759

Eller hva med en grå drøm av en blazer fra Balenciaga? Denne gir en fierce look til ethvert antrekk. En blazer med en nydelig silhuett og sterke skuldre.

Blazer fra Balenciaga, kr 24.500

En lys blazer tilhører også basisgarderoben, med sitt moderne og glamorøse uttrykk. Like perfekt til blomstrete bohemske kjoler på sommeren, som til den lille sorte på julebordet. Bruk den til hverdags med grå oversized dressbukser og grå body, for en sofistikert og minimalistisk look.

Dressjakke fra Envelope 1976, kr 4999

Sjekk ut vårens bombejakker her

Powered by Labrador CMS