Billigere flybilletter? Ja, takk!

Foto: Sam Trotman/Julian Hochgesang/Unsplash

Ikke booket ferien enda? – Her er triksene du kan spare mye på.

Publisert Sist oppdatert

Billige flybilletter? Ja, takk! ELLEs tidligere reiseblogger, Cecilie Mevatne har reist mye. Derfor kan hun alle tipsene og triksene når det kommer til booking og planlegging. Flybilletter kan være veldig dyre, men det er noen triks du må kunne for å få tak i billige flybilletter.

SLIK FÅR DU BILLIGE FLYBILLETTER

Da Cecilie måtte fylle ut en søknad om visum som krevde at hun måtte fylle inn alle reisene sine de siste ti årene, skjønte hun at hun kunne hatt flere hus hvis pengene hun hadde brukt på billetter ble investert i bolig. Men hun angrer ikke et sekund på noen av reisene.

Hun har funnet noen triks som gjør det enklere å finne billige flybilletter og som gir deg billetter til redusert pris.

– Jeg ville aldri vært foruten noen av reisene mine, så jeg er fornøyd med at en av mine største utgiftsposter er nettopp flybilletter.

Her er Cecilies beste tips til å kuppe billige flybilletter:

– For noen uker siden måtte jeg bestille en kostbar reise dagen før jeg skulle fly og oppdaget for eksempel; at om jeg snudde meg rundt samme dag var faktisk billetten mye billigere enn de kommende dagene eller uken etter.

  • Unngå helger. Er du litt fleksibel med ferieuken din anbefaler jeg å reise på en tirsdag eller onsdag. Dagene midt i uken har ofte en mer fleksibel pris.
  • Har du ikke barn og kan reise utenfor skoleferier anbefaler jeg dette på det sterkeste. Billettpriser går til himmels i skoleferier.
  • Få deg bonuskort med de flyselskapene du reiser oftest med. Både SAS og Norwegian har bonusprogrammer, og får du nok poeng har du plutselig en del gratis flybilletter på lur. Husk at du får SAS-poeng når du flyr med deres samarbeidspartnere. Jeg har for eksempel fått masse poeng fordi jeg har flydd mye med Singapore Airlines, noe som har gitt meg mange gratis avganger med SAS og deres samarbeidspartnere.
  • De fleste flyselskaper har bonusprogrammer, så husk å starte et medlemskap om du tror du kommer til å fly med dem igjen. Det skal være gratis å starte slike medlemskaper.
  • For å finne den billigste billetten til ønsket destinasjon går jeg alltid inn på sider som skyscanner.no, finn.no eller momondo.com. Her kan jeg se hvilke selskaper som har billigst billetter, samt om dagene før eller etter ønsket dato er billigere.
  • Jeg bestiller aldri gjennom disse sidene, men de gir meg en indikasjon på hvilket flyselskap som operer med billigst billetter. Grunnen til dette er at om det er mange mellomlandinger på strekningen tar søkemotorene sjeldent ansvar for forsinkelser og andre ting som kan dukke opp.
  • Følg selvfølgelig alle flyselskaper du hyppig reiser med på Instagram og abonner på nyhetsbrev, så du alltid får med deg billettsalg.

Sjekk ut bloggen til Cecilie her! og Instagram!

Powered by Labrador CMS