Gjør deg klar til sommerferien

Foto: @hoskelsa/produsentene

Vi viser deg hvordan du blir en strand-babe enten du har fire uker eller kun én dag igjen før bikinien skal på.

Publisert Sist oppdatert

Nå er det kun kort tid igjen før sommerferien er her for fullt, noen i ELLE-redaksjonen reiser på ferie på lørdag. Mens andre skal jobbe helt til august ...

Du er også sikkert smertelig klar over det allerede, men det betyr at bikinien skal frem, leggene skal blottes og blårosa hud skal igjen fram i lyset.

Her er tipsene som gjør deg klar for sommerferien, enten du har god eller dårlig tid på deg.

FIRE UKER FØR FERIEN

På fire uker kan du faktisk oppnå ganske gode resultater om du går 100 prosent inn for det. En kombinasjon av kosthold og trening vil være alfa og omega.

Kutt ut godteri, brus, potetgull, alkohol, og spis rikelig med grønnsaker, fisk, fugl, kjøtt og alt som er bra for deg. Det dummeste du kan gjøre er å slutte å spise. Sulting og slanking blir for dumt.

Trening

Du trenger ikke å trene mye, det holder med for eksempel 30-40 minutter tre ganger i uken, men disse øktene må da være intensive og effektive.

Best mulig resultat får du med intensiv sirkeltrening med frivekter, kettlebells og strikker. Dette gir den beste kombinasjonen av fettforbrenning, spenstigere kropp og forbedret kondisjon.

Tren hele kroppen i hver økt, og husk at mat med karbohydrater og proteiner umiddelbart etter trening er viktig.

Kroppsbehandling

Madero terapi

En columbiansk massasje teknikk som skal forebygge cellulitter, detoxe ved at den går på lymfene og virke oppstrammende på huden.

Behandlingen varer i 30 til 60 minutter og tar for seg lår, forside og bakside, mage og rumpe. Behandlingen skal gi fastere hud ved 6 til 8 behandlinger. Du kan fint gjøre behandlingen to ganger i uken, så denne er perfekt å starte med fire uker før sommerferien.

Pris: Elite helse

30 min, 600 kroner

60 min, 1200 kroner

Egenpleie

Her er det bare å sette i gang med cellulittbehandlende produkter, skrubber og fukt. Husk at alle produkter fungerer best når huden er nyskrubbet og litt fuktig.

TO UKER FØR

Nå er det tid for vårrengjøring fra topp til tå. Samtidig som trening står på agendaen, skal ansiktet og håret til pers.

Trening

Det finnes ingen rask vei til drømmekroppen, så på to uker er det litt begrenset hva man kan få til. Start for eksempel hver morgen med en fettforbrennende gåtur i 20-45 min på før frokost. En gåtur etter middag er også fint for fordøyelsen.

Forsett treningsprogrammet du startet på for seks uker siden. To uker før kan kostholdet gjøre små underverker mot blant annet oppblåsthet. Kutt ut all junkfood, godteri, brus og alkohol.

Hår

Klipp bort slitte og tørre spisser. Tørt hår suger til seg farge fra badevannet, noe som gjør at håret får en litt grønnlig misfarge. En hårkur tilpasset ditt hår er også helt nødvendig for sunt sommerhår. La frisøren skreddersy en behandling for dine behov. Vi elsker den nye serien fra System Professional der din Wella-frisør kan sette opp et komplett hårprogram for deg. De har også en egen serie med hårprodukter til solen.

Hydrate sjampo og Repair mask (fra 269,-)

Ansiktsbehandling

Unn deg en ansiktsbehandling for å få masse fukt og glød til huden. Vår sommerfavoritt er Dermalogica Proskin 60, som er en skreddersydd behandling til din hudtype som starter med en grundig facemapping (hudanalyse), etterfulgt av en deilig behandling.

Pris: Dermalogica-salong

60 min, ca. 950 kroner

Biolumin C-serum, 979,-

ÉN DAG FØR

Siste innspurt kan du gjøre hjemme på ditt eget bad. Finn fram skrubber, masker og deilige kremer.

Egenpleie

Start med å fjerne uønsket hårvekst, hvis du ikke allerede har fått gjort dette i salong. Velg mellom barbering, hårfjerningskrem eller voksstrips.

Skrubb kroppen med en god kroppsskrubb, velger du en saltskrubb med oljer, slipper du å smøre kroppen med bodylotion etterpå, men skal huden smøres med selvbruner i etterkant, bør oljebasert skrubb unngås.

Legg en rensemaske eller bruk en skrubb som inneholder runde korn, for å unngå at huden blir ripet opp i ansiktet. Legg deretter en god og næringsrik maske som inneholder masse fuktighet.

Selvbruning

Selv om du kanskje skal til et sted hvor du skal få farge, er det alltid fint å ha litt grunnlag. Så føler du deg litt freshere i badetøy. Skrubb kroppen godt, påfør fuktighetskrem og når den er tørket legger du et tynt lag selvbruning. Husk å vask hendene godt så du slipper mørkebrune skjolder.

1. Barberhøvel, Wilkinson Intuition, fra 65,-// 2. Skrubb fra Rituals, 110,-// 3. Bodyspray fra Biotherm, 195,-// 4. Selvbruningsmousse fra St. Tropez, 399,-

1. Lancôme Rose Sugar Scrub, 285,-// 2. Filorga Hydra Filler Mask, 125,-

Trening

Hvis du ikke har begynt før, er det dessverre ikke mye som kan gjøres nå, når du kun har en dag igjen. Men det du kan gjøre noe med, er kroppsholdningen og holdningen du har til egen kropp. Sommerkroppen 2018 er din kropp det. Slik som den er nå. Og du er bra nok. Vi er ikke fans av SK18 og går for helårskroppen. Nå skal du ferie, slappe av og kose deg. Nyt det.

Fotpleie

Unn deg en deilig time med pedikyr i salong eller gjør jobben selv hjemme på badet. Fjern døde hudceller, fil neglene og lakk i en fresh farge.

1. Kocostar Foot Moisture Pack, 49,-// 2. Scholl Velvet Diamond fotfil, 249,-

Treningskilde: Annema Refsnes, personlig trener.

Flere sommersaker

Sminkelooken med masse glød

De beste solkremene til ansiktet

Glem selvbruning og prøv disse!

Powered by Labrador CMS