Biff med cashew nam jim-dip og asiatiske grønnsaker

Dette trenger du:

Tilberedningstid: 40 minutter. 4 porsjoner.

800 g biff
1 ts peanøttolje
350 g gai lan (kinesisk brokkoli)
270 g baby buk choy
(kinesisk kål)
100 g sukkererter
4 vårløk, i tynne strimler
¼ kopp (40 g) usaltede, ristede
cashewnøtter, grovhakket
¼ kopp frisk koriander

Cashew nam jim:

2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksbåter
3 friske, lange grønne chili,
finhakket og uten frø
2 friske korianderrøtter, hakket
2 cm frisk ingefær (10 g),
hakket
2 ss brunt sukker
1/3 kopp (50 g) usaltede,
ristede cashewnøtter
0,8 dl limesaft
1 ss fiskesaus

Slik gjør du:

Til denne retten trenger du 3 lime. Nam jim kan lages dagen i forveien. Dekk den da godt til og sett den kaldt. Forslag til tilbehør: Dampet jasminris eller brun ris.
Lag cashew nam jim. Fjern evt fett fra kjøttet og gni det inn med olje. Gi et dryss med salt og pepper. Stek biffen på en grill eller i en grillpanne på middels varme i 4 minutter på hver side for medium stekt. Pakk kjøttet inn i aluminiumfolie, og la det hvile i 5 minutter.

I mellomtiden, rens gai lanstilkene og del stilkene fra toppene. Dampkok stilkene i en kjele oppi en større kjele med kokende vann i 1 minutt. Legg i buk choy-bladene, og damp i ytterligere 2 minutter. Tilsett sukkererter og gai lan-toppene og damp videre i enda 2 minutter. Grønnsakene er nå så vidt møre. Legg grønnsakene lagvis på et fat, og ha tjukt skåret biffkjøtt oppå. Drypp over stekefettet og topp med cashew nam jim. Dryss over vårløk, nøtter og koriander.

Lag cashew nam jim. Kjør sjalottløk, hvitløk, chili, korianderrot, ingefær, sukker og nøtter i en blender (eller mos det i en morter) til en pasta. Ha over i en liten skål, rør inn limejuice og fish sauce.

Server med ris! 

Psst: Du får perfekt kokt ris ved å bruke forholdet 1 kopp ris til 2 kopper vann. 

Relatert

emas mai-favoritter

Emas mai-favoritter

ELLEs bidragsyter, Ema Bihor, deler sine favoritter fra måneden som gikk.
Uteservering i Oslo

Den beste uteserveringen i Oslo

Hovedstadens beste uteserveringer
Ostekake til 17. mai

Perfekt og superenkel ostekake til 17. mai

Vi ELLEsker ostekake. Og hva er vel bedre enn å servere en ostekake i flaggets farger på 17. mai?