Ibeyi kommer til Oslo

Beyoncé og Chanels favoritter, Ibeyi kommer til Oslo og vi har fått et eksklusivt intervju med verdens hotteste tvillingsøstre.

Publisert Sist oppdatert

30. oktober til 4. november arrangeres en av ELLEs favorittfestivaler; Oslo World.

Høydepunktet for oss i år er duoen Ibeyi, som består av tvillingene Naomi og Lisa Kaindé Diaz. Ibeyi har hatt en kometkarriere siden debutalbumet med samme navn kom ut i 2015. Samme år spilte de, det som er kjent som en uforglemmelig, konsert på Øya festivalen.

– Konserten på Øya var en uforglemmelig opplevelse, og vi gleder oss til å komme tilbake til Oslo. Vi trodde ikke at noen kom til å komme og var litt nervøse. Men det ble helt magisk og vi har jo en sang som heter "Oya". Vi fikk også sett Susanne Sundfør, som vi elsker, sier søstrene til ELLE over en litt ustabil Skype-linje fra Paris.

Har du husket å melde deg på ELLE-Live?!

Beyoncé og Chanel

De fransk-cubanske søstrene er stasjonert i den franske hovedstaden og har nettopp spilt et av sitt livs konserter for et utsolgt Olympia i Paris. En ikonisk konsertsal med plass til nesten 3.000 publikummere og The Rolling Stones, Sting, Billie Holiday, The Beatles, Pink Floyd og Madonna, for å nevne noen, har spilt der før. På seg hadde de spesialdesignet kostymer fra Chanel, for ja, de er selvfølgelig yndlingene til Karl Lagerfeld også, og er selvskrevne på første rad under visningene iført Chanel fra topp til tå.

Ibeyi åpnet visningen til Chanel på Cuba i 2016.

– Vi var så heldige å få åpne Chanels visning av cruise-kolleksjonen i 2016. De hadde en storslått visning i Havana på Cuba og med cubansk bakgrunn, var det helt spesielt å få være en del av det.

Tvillingsøstrene på Chanel Haute Couture Spring Summer 2018-visningen i Paris.

Jentene var, som oss, på Chanels visning av SS19-kolleksjonen i Paris i oktober.

Hvis det ikke ringer en bjelle for deg enda, kan vi garantere at du har hørt låten "River" og ikke minst sett snurten av søstrene i Beyoncés kanaler. De figurerte nemlig i kortfilmen hennes "Lemonade", rett og slett fordi hun elsker dem.

Ibeyi (til venstre) i Beyoncés video "Lemonade".

Familiebedrift

Det var faktisk mens vi var i Oslo at vi fikk fult av meldinger av venner som sa at Beyoncé hadde delt et klipp fra musikkvideoen vår "River" på Instagram-kontoen sin (med 43!! millioner følgere!!). Noen måneder senere fikk vi forespørsel om å jobbe med henne. Så Oslo er definitivt spesielt for oss.

Med seg i teamet har de også mammaen, som er manager. Faren deres var den kjente, cubanske perkusjonisten, AngaDiaz (Buena Vista Social Club). Han døde i 2006 og da begynte Naomi å spille hans signaturinstrumenter; de tradisjonelle peruanske og cubanske perkusjonsinstrumentene cajón og batá.

Hvordan er det egentlig å jobbe så tett med familien?

Men det er absolutt ikke sånn at de har vært en selvskreven musikalsk duo siden fødselen. Det første forsøket gikk nemlig ikke så bra...

Mangfold

Ibeyi synger på engelsk, fransk, spansk og yoruba; et nigeriansk språk fra Vest-Afrika som spredde seg til Cuba med menneskene som ble fraktet fra Afrika som slaver på 1700-tallet.

– Det er ikke alltid lett å jobbe sammen med søstera si, men samtidig er det helt fantastisk. Vi har et helt spesielt bånd og virkelig føler hverandre. Å jobbe sammen med mamma er også ambivalent, men fint. Hun er med på hele den kunstneriske prosessen, på turné og jeg elsker å jobbe med henne, sier Lisa.

Ibeyi har gitt ut to album og røper at det tredje står på planen.

– Det funka bare ikke da vi prøvde første gang. Så begynte jeg å skrive egen musikk da jeg var 15 og fikk tilbud om å spille inn en EP. Da fikk jeg streng beskjed fra Naomi om at "det gjør du ikke uten" meg, og siden har det vært oss to, forteller Lisa.

Du kan se de på Rockefeller fredag 2. november under Oslo World.

https://www.youtube.com/watch?v=nAzjmDZD4aY

– Våre cubanske røtter er kjernen i musikken vår. Den er en miks av kulturer som reflekterer hvem vi er. Musikken hadde vært helt annerledes hvis vi ikke hadde våre røtter fra Cuba, Frankrike og Aruba.

https://www.youtube.com/watch?v=lHRAPIwsS5I

– Nå skal vi gjør ferdig dette året med turnévirksomhet og ha 6 måneder fri. Det er første gang på fem år vi skal ta skikkelig ferie. Det lengste vi har hatt fri, er én måned, så det blir helt fantastisk. Og så skal vi i studio å lagge masse bra musikk.

Mer musikk: Intervju med Seinabo Seys

– Vi håper folk kommer og vil synge og danse med oss. Og at vi får dem med oss på en reise. Vi gleder oss.

Powered by Labrador CMS