skjønnhet

Beautyfavoritter: Mine siste "empties"

ELLE-journalist Sara Flaaen Licius tipser om 5 beautyfavoritter blant produkter hun nylig har testet.

Publisert Sist oppdatert

Det å ha gode produkter i pleierutinen er intet mindre enn hverdagsluksus - så jeg er alltid åpen for tips og favoritter. Det er imidlertid langt fra bare-bare å navigere gjennom jungelen av skjønnhets- og pleieprodukter pluss trender og anbefalinger.

Jeg er ingen ekspert, men en flittig tester. Dette er mine siste 5 skjønnhetsprodukter jeg har digget nok til å bruke helt opp.

Les også: Hvis du skal ha én ny vårjakke nå, er det denne

- Alfa og omega

En av mine absolutte skjønnhetsmust er micellærvann. Jeg hørte en gang noen kalle dette skånsomme renseproduktet, som liksom tar med seg skitt som en slags støvsuger på huden, for "lazy girl wash" - og jeg kan relatere (litt for mye. Micellærvann er mitt alt - og det er lenge siden jeg har elsket et micellærvann så mye som jeg elsker kamomille-vannet fra spanske Skin Generics.

Det dufter fantastisk, og skal være både rensende, beroligende og fuktighetsgivende. Som ekstra bonus er det også en sminkefjerner og har ingredienser som bidrar til å balansere hudens pH. 

Flasken er lekker i mørkt glass og minimalistisk etikett - og har bare blitt stående fremme på badet. Åpningen doserer ut dråper, så jeg synes dette var et superdrøyt rensevann til tross for at jeg har brukt det hver morgen og kveld!

Skin Generics Micellar Water Cleanser 7% Active Complex, kr 225 hos Lyko (annonselenke).

- Pretty much avhengig

Jeg er blitt helt avhengig av ansiktsmister. Det er så forfriskende døgnet rundt! Og som en del av hudpleierutinen, har jeg hørt det en praktisk måte å lukke inn fukt i huden på. Det er en grunn til at du helst skal smøre deg inn med håndkrem eller bodylotion etter håndvask eller dusj, ikke sant.

Den florale ansiktssprayen Eau de Beauté Rosamélis synes jeg var helt perfekt. Aldri har 200 ml gått unna så fort. En sky av roser, appelsinblomst, hasselis og solsikkeblomst som gir frukt og oppfrisking, og som også skal preppe huden for påfølgende hudpleie.

Embryolisse toner lotion Eau de Beauté Rosamélis, kr 140 hos Nordic Feel (annonselenke).

- Hverdagsluksus

En god rens er et must, og for min del er nok skum-rens den evige favoritten. Jeg synes rens i skumformat gjør det så enkelt (og digg) å få massert rensen godt inn i hele ansiktet på skånsomt vis. Denne fra Mashh er både dyptrensende og fjerner sminke, i tillegg til at den inneholder probiotika og panthenol for å både berolige og opprettholde hudbalansen. Og så ER den blå - det gir meg litt ekstra følelse av hverdagsluksus og kos når jeg står i dusjen en trøtt morgen.

Gentle Deep & Cleansing Foam fra MASHH, kr 229 hos Vita.

- Myke krøller

Myke krøller, ja takk! Håret mitt trenger evig med fukt, og jeg vasker ikke håret uten å fylle på med en god leave-in etterpå. Gjennom et samarbeid har jeg vært så heldig å få teste All Soft-serien til Redken, og denne leave-in-kremen synes jeg virkelig gjør krøllene mine myke og hydrerte. Kanskje ikke så rart, med tanke på at den inneholder både aloe vera og eksotiske ekstrakter fra fikenkaktus og sacha inchi. I tillegg lukter den litt karamellaktig og har lett skimmer i seg. Bonus!

All Soft Mega Curls Hydramelt Treatment fra Redken, kr 308 hos Bangerhead (annonselenke).

- Effortless fuktighetsbooster

Jeg har gjerne tendens til å få tørr hud - og det er jeg gjerne ikke alene om i nordisk klima. Et godt fuktighetsserum er blitt en go-to, og denne fra The Ordinary har jeg brukt opp i to omganger. Den er helt fantastisk å smøre ut, bare smelter inn i huden - og gir langtidsvirkende fukt. 

Kombinasjonen 2 % hyaluronsyre og B5 skal mykgjøre, glatte ut og fremme en sunnere hud. Det er en lett formel som også øker hudens smidighet og elastisitet, noe som kan redusere synligheten av fine, tørre linjer. Dette fuktserumet inneholder hele fem former for hyaluronsyre og jobber derfor dypt for å gi fukt til flere lag av hudoverflaten.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B2 V2 Next Gen, kr 129 hos Nordic Feel (annonselenke).

Les også: Solbeskyttelse til håret

Powered by Labrador CMS