7 tips for deg med sensitiv hud

Bilde: Imaxtree

Dette er det viktig å tenke på når man sminker en sensitiv hud...

Publisert Sist oppdatert

Sminke sensitiv hud: De fleste har vel bestemt seg for å teste ut en ny foundation, men så til sin store overraskelse opplevd at den ikke var så bra man hadde håpet. I noen tilfeller kan sminke også føre til reaksjoner, særlig for de med sensitiv hud.

Det kan være vanskelig å finne de beste produktene, og hva man reagerer på og ikke vil variere fra person til person. Likevel er det noen forhåndsregler man kan ta for å unngå de verste tabbene.

Du kan ikke sminke bort dårlig hud

En god hudpleierutine er første steg for en sminke som ser bra ut.

Det finnes flere produkter du kan ta i bruk som vil bidra til en friskere hud, og noe av det viktigste er fuktighet.

Før du smører ansiktet med en god fuktighetskrem kan det være lurt å spraye direkte med en kildevannsspray, som har en beroligende effekt på irritert hud.

Ikke alltid bedre med mineralsminke

Thermal Spring Water fra Avène, kr 69,90

Det er viktig å se på ingrediensene når man handler sminke, fordi «naturlig» betyr ikke nødvendigvis at det er bedre for en sensitiv hud.

Dersom den er svært parfymert og inneholder opp til flere konserveringsmidler kan produktet være ganske dårlig for huden.

I tillegg er det som regel tryggere å gå for kompakt sminke, da det er lettere å lage uten å tilsette for mye konserveringsmidler.

Luminous Foundation fra Vapour, kr 410 Husk at sminke har holdbarhetsdato Det lille symbolet «6M» eller «12M» indikerer hvor mange måneder holdbarhet produktet har etter at det er åpnet. Det viktig å følge med på dette og bytte det ut når sminken går ut på dato. Selv om det er vondt å høre er det kanskje på tide å kaste den kajalen du har hatt liggende i flere år nå? BB cream istedenfor dekkende foundation Pigmenter i sminken er med på å gjøre huden tørr. En BB cream består av mindre pigmenter og er derfor mer effektiv for en sensitiv hud. I tillegg bør du være forsiktig med bruken av pudder, da dette suger opp fukten i huden og kan gi opphav til en mer sensitiv hud. Hvis du er avhengig av å bruke pudder - prøv å bruke så lite som mulig. BB Cream fra Bobbi Brown, kr 400 Beautyblendere påfører sminken best

En beautyblender gir en smooth finish til en hud som er teksturert, og glatter lett over rynker. Når det er sagt er det også lurt å se på hva svampen er laget av, og styre unna latex da dette ofte kan trigge atopisk eksem.

Vær forsiktig med høypigmentert sminke

Høypigmentert sminke kan gi hudreaksjoner.

Øyenskygge har høy pigmentering, og jo mer farge, jo større er sannsynligheten for å reagere. Nøytrale farger som beige og bronse gir sjelden reaksjoner, men blå, grønn, lilla og andre saturerte farger er ikke like trygge å bruke.

Det samme gjelder for leppestifter som er lilla og skarp rød fordi pigmentene tørker ut leppene.

Saken er fra elle.com

Powered by Labrador CMS