Månedens beauty obsessions

Foto: Produsentene

5 skjønnhetsfavoritter i mars.

Publisert Sist oppdatert

Mars nærmer seg slutten, og det er på tide med en aldri så liten update på beauty-fronten!

Som skjønnhetsansvarlig tester jeg mildt sagt mye produkter – det er virkelig en JUNGEL der ute, så det gjelder å holde tunga rett i munn, slik at man får med seg det nyeste på markedet.

Denne måneden har jeg hatt en hang up på hudpleie. Våren er i anmarsj, og denne gustne vinterhuden har virkelig trengt en real boost.

PS: Det er to produkter jeg har testet som ikke er på markedet helt enda, så stay tuned – de kommer i neste utgave av ELLE. Tro meg, de er verdt å sjekke ut!

5 skjønnhetsfavoritter i mars:

SOS for vintergusten hud

Nylig ble jeg introdusert for denne fantastiske 'søndagsrutinen', som jeg liker å kalle den. Som nevnt har denne huden trengt litt SOS, og denne trestegs-rutinen har hjulpet meg godt på vei.

Biologique Recherge har fått heltestatus i skjønnhetsbransjen, og jeg skjønner jo hvorfor. Det er viktig å merke seg at for å få et optimalt resultat med disse produktene, anbefales det en konsultasjon med en hudterapaut!

Flere av produktene fra dette merket kjennetegnes av en strek lukt, blant annet grunnet det høye innholdet av gjær.

Kort fortalt bidrar denne rutinen til en skikkelig detox av huden, og etterlater den glødende og sunn. Jeg bruker mine «vanlige» hudpleieprodukter i hverdagen, supplerer jeg ofte med denne rutinen i helgene. Den er superenkel og tar meg ca. 30 min!

Steg 1: Rens huden som vanlig. Ha litt vann på en bomullspad, og tilfør tilpasset lotion (jeg bruker Lotion P50 Pigm 400). Det er viktig at denne presses inn i huden, og ikke 'smøres' – det er viktig at det ikke skapes noe friksjon i huden når denne påføres. La produktet trekke inn i huden.

Lotion P50 Pigm400 fra Biologique Recherche, kr 760 hos Gimle Parfymeri.

Steg 2: Påfør et jevnt lag med Masque Vivant. Denne lukter ganske spesielt – jeg vil si en blanding av sjokoladepålegg og buljong ... Ja, det høres kanskje litt ekkelt ut, men det er virkelig verdt det!

Den tykke gelémasken bidrar blant annet til å regulere talgproduksjonen i huden, og fungerer som en slags detox. La den sitte på i 15-20 minutter, og vask den av med kaldt vann. Bruk gjerne en våt klut for å få bort alt!

Masque Vivant fra Biologique Recherche, kr 639 hos Gimle Parfymeri.

Steg 3: Påfør den «helbredende» Creme Masque Vernix, og bruk den gjerne som en nattmaske.

Denne rutinen er en skikkelig «treat», og følelsen av hjemmespa har aldri vært sterkere.

Creme Masque Vernix fra Biologique Recherche, kr 1640 hos Gimle Parfymeri.

Den beste mascaraen

Ikke for å være dramatisk eller noe, men første gang jeg prøvde denne mascaraen tok jeg meg selv i å si høyt «OMG».

Mac Stack Mascara er laget for å bygges opp – det ligger i ordet. Hvis du bygger den opp med én gang, altså når vippene fortsatt er våte, vil du få et mykere resultat. Legger du derimot på mer produkt når vippene er tørre, vil resultatet bli mer «dramatisk».

Helt perfekt å ha i vesken når du for eksempel skal på en middag eller drinker etter jobb. Den klumper ikke, og gir fyldige og lange vipper. Hva mer trenger man i en maskara?

Mac Stack Mascara, kr 355 (annonse).

Nude lepper

Den perfekte nude-pudret-pink! Fra første stund elsket jeg denne leppefargen fra Westman Atelier. Jeg elsket den så mye at jeg skrev en egen sak ... les den her.

Jeg er egentlig ikke en leppestift-person, men denne føles litt mer som en balm, samtidig som den ser ut som en leppestift etter påføring.

Ja, jeg skal ikke lyve; den er pricey! Men, hvis du allikevel er klar for å splurge litt, så er denne leppepaletten et godt valg.

Lip Suede Les Nudes fra Westman Atelier, kr 920 hos Gimle Parfymeri.

Dekkende foundation

Målet for denne våren er å ikke bruke så mye foundation i hverdagen. Foreløpig er det derimot høyst nødvendig, og da kommer denne helten fra Dior meget godt med! Den kommer også til å være en fast foundation på fest for min del.

Jeg påfører denne enten med en foundation-kost eller med en Beauty Blender – gjerne med enten vann eller en ansiktsmist – da sitter den godt hele dagen! Pass på å ikke bruk for mye foundation, da det fort blir 'kakete' – det holder lenge med 1-2 pump av denne (tilpass etter ønsket resultat).

Denne finnes i to ulike varianter; én matt (linket) og én som heter Skin Glow. Begge er helt fantastiske, så det kommer egentlig bare an på hvilket resultat du ønsker, og hva som passer din hudtype.

Forever Foundation fra Dior, kr 535 (annonse).

Maske for uren hud

Huden min har en tendens til å få irriterende små urenheter, titt og ofte – gjerne når det passer ekstra dårlig. Denne leirmasken fra ZO Skin Health har vært redningen i slike tilfeller.

Denne kan brukes over hele ansiktet – men da skal den ikke sitte på lenger enn maks 10-15 minutter. Har du derimot en kvise eller en urenhet du gjerne vil kvitte deg med, så kan du bruke denne som en «spot treatment». Jeg bruker en liten(!) mengde av denne på urenheter over natten, etter veiledning fra en hudterapaut.

OBS! Alle produkter fra ZO Skin Health krever konsultasjon fra en hudterapaut før kjøp.

Complexion Clearing Masque fra Zo Skin Health. Fåes kjøpt hos ulike hudklinikker etter konsultasjon fra en hudterapaut.

Powered by Labrador CMS