Festklar på 1-2-3

Foto: Imaxtree

Gjør fjes og frisyre klar til fest med ELLEs eksperter!

Publisert Sist oppdatert

Festklar: ELLEs skjønnhetsspaltister, frisør Nikola Grozdic og makeupartist Tomas Erdis, gir deg råd for å takle hverdagens sminkedilemmaer og hårkriser. Nå hjelper de deg med å gjøre fjes og frisyre klar til fest!

Bruk mer leppestift i hverdagen!

Festklar: Q&A med Tomas & Nikola

Crystal Lip Gloss fra Bobbi Brown, kr 235 (annonse) // Glitter fra Panduro, kr 39 // Eyeliner og mascara med glitter fra H&M, kr 59 // Nedbrytbart glitter fra Eco Lovers, kr 129.

Jeg vil gjerne prøve meg på en kul glitter-sminke, men vet ikke helt hvordan?

Water Wax 03 fra Redken, kr 175 // Control Face Hairspray fra Aveda, kr 395 // Surfcomber Mousse fra Oribe, kr 420.

– Jeg liker godt å bruke glitter på en minimalistisk måte som også fungerer i hverdagen, for eksempel en tynn glitter-eyeliner eller å lett gå over med glitter på øyelokket. Det er en perfekt måte å gi looken det lille ekstra. – Hvis du vil dra på litt til fest, kan du bruke en gjennomsiktig lipgloss eller vippe-lim som base til å feste glitterpigmentene, om du bruker dette. Her gjelder det å være kreativ. Glitteret kan brukes både under, over og i indre og ytre krok av øyet, på lepper, kinnbein, bryn eller vipper. Det kan også være fint å drysse glitter på neglelakken før den tørker. Lek, prøv deg fram noen dager i forveien og ha det gøy!

Jeg har lyst til å teste Wet-Look på fest. Hvordan unngår jeg at det ser fett ut, og hvordan får jeg håret til å holde seg på plass hele kvelden?

– Mitt beste tips er å begynne med en volum-spray i hårrøttene og så føne håret i den retningen du ønsker at det skal ligge. På denne måten får du "dyttet" håret i riktig fasong slik at det enklere blir liggende den veien. – Deretter ville jeg brukt en hårspray med medium til sterk hold og sprayet 1-2 cm fra hodebunnen gjennom hele håret. Start i nakken og beveg deg fremover. Kam håret i den retningen du ønsker at det skal ligge etter at du har sprayet. Unngå å spraye produkt i de 2-3 cm som er nærmest ansiktet. – Spray så hårspray over hele håret for å låse frisyren. For dem som ønsker en wet-look som ser ordentlig våt ut, anbefaler jeg et produkt som er en hybrid mellom mousse og pomade eller gelé. Påføringen gjør du på samme måte som nevnt tidligere. La det tørke, og avslutt gjerne med hårspray for en mer skinnende look.

Powered by Labrador CMS