12 dufter som får folk til å stoppe deg på gata

Foto: Kate Powers, Produsentene

«Åh, hvilken parfyme bruker du?»

Publisert Sist oppdatert
Har du opplevd å bli stoppet på gaten og spurt om hvilken parfyme du har på deg? Eller, har du en duft som liksom bare er «deg»? Enten om du har helt dilla på parfymer og stadig er på jakt etter å utvide duftt-kolleksjonen, eller søker etter din nye signaturduft før sommeren braker løs – sjekk ut disse vårnyhetene. Kanskje du finner en ny favoritt? Eternity Fresh fra Calvin Klein Denne duften oser av spennende eventyr på varme sommerdager, og lukter både fruktig og floralt. Den åpner med noter av frisk pære, solbær og bergamott, mens hjertenotene består av rose, peon og sjasmin. I basen finner man myk og varm musk, rav og patsjuli.

Eternity Fresh fra Calvin Klein, kr 755 for 50 ml (annonse).

Dolce Rose fra Dolce & Gabbana

En fruktig og floral sommerduft med en nydelig kombinasjon av delikate blomster og friske innslag av grønt eple, mandarin og rips. Når duften har lagt seg, kommer varme noter av sandeltre og musk fram. Feminin, leken og noe som utvilsomt vil falle i smak hos mange!

Dolce Rose fra Dolce & Gabbana, kr 850 for 50 ml (annonse).

Debaser fra D.S. & Durga

Dette spennende parfymemerket har akkurat ankommet Norge, og blant de mange unike duftene var det spesielt Debaser som fanget interessen vår umiddelbart. Det er en grønn og frisk unisex-duft med noter av blant annet fiken, tonkabønne og kokos, som kjennes lett og minimalistisk på huden. Et perfekt valg for den kommende sesongen, med andre ord.

Debaser fra D.S. & Durga, kr 1750 hos Gimle/parfymeri.no

Daisy Spring fra Marc Jacobs

Denne livlige limited edition-versjonen av den populære Daisy-duften er frisk og elegant, med et hint av krydder. Rose er den mest framtredende blomsternoten, men den er ikke overveldende. En leken, frisk og feminin vårduft i nydelig innpakning!

Daisy Spring fra Marc Jacobs, kr 815 for 50 ml (annonse).

Musc Noir av Narciso Rodriguez

Det er helt innafor med litt mørkere, pudrete og sensuelle dufter også om våren og sommeren – noe denne er det perfekte eksempelet på. Den lukter moderne og klassisk på samme tid, og notene av musk, plomme og lær gir den et mystisk og sensuelt uttrykk.

Musc Noir av Narciso Rodriguez, kr 1030 for 50 ml (annonse).

Olympéa Blossom fra Paco Rabanne

En energisk og forfriskende duft som også lukter søtt og floralt. Rett og slett en skikkelig digg sommerduft, som er lett å like. Parfymen åpner med noter av rose, rosa pepper og pære-sorbet, og i basen finner man kasjmir, vanilje og patsjuli.

Olympéa Blossom fra Paco Rabanne, kr 835 for 50 ml (annonse).

Ginza fra Shiseido

Japansk orkidé, sjasmin, sandeltre og patsjuli er kombinasjonen som gjør denne delikate parfymen både feminin og kraftig på samme tid. En voksen og elegant blomsterduft som varer lenge på huden.

Ginza fra Shiseido, kr 860 for 50 ml (annonse).

Izia la Nuit fra Sisley

Denne parfymen har hint av godteri og såpe, og føles voksen og elegant med framtreden- de noter av rose, kardemomme og patsjuli. Ved første sniff lukter den skarpt og veldig floralt, men etter litt tid går den over til å lukte friskere, renere og varmere.

Izia la Nuit fra Sisley, kr 1605 for 50 ml.

Rose Prick fra Tom Ford

En krydret, varm og androgyn roseduft, som er alt annet enn tradisjonell. Ikke overraskende når det er Tom Ford som står bak. Den er sexy og rocka på en frisk, nedtonet og sofistikert måte, og passer ypperlig for vår og sommer.

Rose Prick fra Tom Ford, kr 2550 for 50 ml.

Born in Roma Yellow Dream Donna fra Valentino

Den perfekte kombinasjonen av ungdommelig friskhet og feminitet, finner du i denne kule flakongen. Først møter man tydelige noter av sitrus, før den raskt går over til å lukte mer feminint og klassisk av rose og musk. En ung og fresh duft det er lett å like!
Born in Roma Yellow Dream Donna fra Valentino, kr 950 for 50 ml (annonse).

Posthume fra Son Venin

Om du enda ikke har hørt om dette norske parfymemerket, er det på tide at du gjør det! For duftene deres er så unike og nydelige at du ikke vil tro det før du lukter dem. Unisex-duften Posthume vant gullmedalje i «parfymenes VM» i fjor, og har noter av blant annet kanel, nellik, tobakk, vanilje, lær og tonkabønne. En magisk parfyme som kommer med oppmerksomhetsgaranti, og som gjør at du ikke vil klare å slutte å lukte på deg selv.
Posthume fra Son Venin, kr 1350 for 50 ml.

Yellow Hibiscus Cologne fra Jo Malone

Yellow Hibiscus Cologne fra Jo Malone, kr 610 for 30 ml (annonse).

Glad i franske dufter? Sjekk ut disse klassiske parfymene.

Powered by Labrador CMS