Den ikoniske stolen fyller 50 år!

Foto: ELLE Creative Lab.

Vi ELLEsker den nye jubileums Tripp Trapp®-stolen til Stokke!

Publisert Sist oppdatert

I år har den ikoniske Tripp Trapp®-stolen fra Stokke 50-årsjubileum.

Siden stolen for første gang så dagens lys, har millioner av barn verden over hatt en trygg plass rundt matbordet, takket være den norske designeren Peter Opsvik.

Tripp Trapp®-stolen – Skandinavisk design på sitt beste!

Da Tripp Trapp® ble lansert i 1972, revolusjonerte den med sitt banebrytende og minimalistiske design. Og stolen er like aktuell den dag i dag!

Den er komfortabel å sitte på og ikke minst ergonomisk utformet, slik at barnet kan bruke stolen hele livet og igjen føre den videre til fremtidige generasjoner.

Tripp Trapp®-stolen har blitt et kjent varemerke verden over, det er solgt over 13 millioner stoler – i mer enn 80 land.

Tripp Trapp® stilles for øyeblikket ut på Nasjonalmuseets Arkitektur utstilling «Skandinavisk Design og USA 1890-1980» fra 18. mars - 7. august 2022 i Oslo, og har blant annet vært utstilt på MoMa i New York og Victoria and Albert Museum i London.

Nøkkelen til suksessen

Det tidløse kvalitetsdesignet og stolens evne til å vokse med barnet, gir barnet en unik mulighet til å ta del rundt bordet sammen med resten av familien, allerede fra fødselen av. Derfor bidrar Tripp Trapp® til utvikling av kreativitet, språk og motorikk.

Det hele startet for 50 år siden, da Peter Opsvik sin sønn Tor, var to år gammel. Tor hadde vokst ut av barnestolen sin og Opsvik kunne ikke finne et godt alternativ som lot sønnen sitte komfortabelt i bordhøyde med resten av familien, og det var da ideen om Tripp Trapp®-stolen kom til live – En stol som gir barn i alle aldre en komfortabel og ergonomisk sittestilling.

Stolen har dybde- og høydejusterbar sete- og fotplate. Når stolen er riktig justert, er barnet sikret en riktig ergonomisk sittestilling og kan lett ta del i samtalene rundt matbordet.

Tripp Trapp® fyller 50 år

Stokke kommer nå med med en jubileumskolleksjon i et begrenset opplag. The Limited Edition Collection består av:

Tripp Trapp® Ash Mixed Limited Edition - 15 000 nummererte stoler.

Tripp Trapp® Ash White Limited Edition - 3 000 nummererte stoler.

Tripp Trapp® Cushion 50th Anniversary - 10 000 eksemplarer.

Kvalitetshåndverk ligger i presisjon og detaljer, og Stokke har lagt ekstra vekt på dette når det gjelder Limited Edition Ash-stolene.

Hver Tripp Trapp®-stol er nummerert som et kunstverk, med en lasergravert jubileumslogo. Du kan også få kjøpt en Limited Edition pute som matcher stolen perfekt.

– Stolen har allerede fått fast plass rundt matbordet vårt, og jeg ELLEsker at den passer så godt inn med resten av interiøret mitt. Et skikkelig fashion statement på kjøkkenet! Nathalie Helgerud, innholdskaper i ELLE.

Jubileumsstolen er laget av ask, et treverk kjent for sin kvalitet og rike utseende. Marmoreffekten i treverket skaper et unikt mønster og sikrer at hver stol er nesten like unik som barnet som sitter på den.

Powered by Labrador CMS