Dette kan du gjøre i Oslo i helga!

Kinopremierer, fotoutstillinger, marked og mumsige spisesteder. Vi gir deg den ultimate helgeguiden.

Publisert Sist oppdatert

I Oslo og lurer på hva du skal finne på i helgen? Her får du vår Oslo-helgeguide!

OSLO-HELGEGUIDE

Matstreif

På Rådhusplassen og Kontraskjæret er det stor matfestival med flere hundre utstillere. Matstreif byr på spennende opplevelser for alle matinteresserte. Det er boder og masse aktiviteter.

Gratis festival

7. og 8. september er det Granittrock i Groruddalen med masse gratiskonserter! Dumdum Boys, Jaa9 & Onkel P, Sløtface og Philip Emilio er noen av artistene som spiller på den rusfri festivalen.

Gå på marked

I helgen er det flere marked du kan gå på! På Vestkanttorget fra klokken 09.00 på lørdag kan du sikre deg noen bruktskatter. På lørdag er det også Krakabøla marked i Gamlebyen. Søndag kan du ta en tur på det faste markedet på Birkelunden eller Blå, eller på Bondens marked i Botanisk hage.

Gå på kino!

Forrige fredag inntraff Skjelvet, som er oppfølgeren til katastrofefilmen Bølgen. Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp har hovedrollene og vi gleder oss! Denne vil vi se på Colosseum eller i IMAX-salen på Odeon, som forøvrig er en helt fantastisk kino!

https://www.youtube.com/watch?v=euRXObrg0M8

Brunsj på Grådi

Vi elsker brunsjen på Grådi på Tøyen og spesielt pannekakene! Men det er lurt å bestille bord. Avslappet og hipp stemning og en nydelig uteservering.

Doughnuts på Talor & Jørgen

I Youngs gate 9 rett ved Youngstorget finner du den lille doughnut-sjappa med de beste doughnutsene i Oslo. De er åpne fra 12.00 og det lønner seg å være tidlig ute for å få de beste. Her blir det fort kø og rift om godsakene.

Dra på fotoutstilling

I 3. etasje på The Thief kan du se utstillingen Body Parts av fotografen Stephen Butkus, som har lang fartsid innen foto, mote og kunst.

Utstillingen henger til 17. oktober.

Ta turen til Aker Brygge og se kunstutstillingen til den annerkjente motefotografen Erik Asla.

Den LA-baserte motefotografen Erik Asla, som var sammen med supermodellen Tyra Banks i en årrekke, har vendt snuta hjem igjen. Fra 23. august til 16. september kan du se hans fotoutstilling "The Stillness of Motion" på Galleri Semmingsen på Tjuvholmen.

Separatutstillingen viser tretten motiver fra ‘The Stillness of Motion’ serien. Dette er Aslas første utstilling i sitt eget hjemland.

Se den norske filmen Blindsone på kino

Gå på kino og se den norske filmen Blindsone med Pia Tjelta i hovedrollen, som hadde premiere på norske kinoer fredag 24. august. Vi har sett den og anbefaler den på det sterkeste. Pia Tjelta gjør sitt livs rolle. Den er så sterk at det er umulig å gå uberørt ut av kinosalen.

Denne må du bare se!

https://youtu.be/ZNev3eImmqY

Unn deg en god frokost

Spis helgefrokosten på Vespa & Humla. Her krysser du av hva du ønsker å spise på et stykke papir og får servert frokosten på en fjøl like etter. Avokado, eggerøre, italienske oster og skinker, her er noe for enhver gane.

Adresse Københavngata 2c.

It's lunchtime

Test ut det nye konseptet San Fransisco Bread Bowl i Frognerveien, som er suppe servert i et stort rundt brød. Det høres kanskje rart ut, men smaker helt himmelsk godt.

En meksikansk nytelse

Ingenting slår en god meksikansk matopplevelse og gode tequila-drinker. På Coyo lager de guacamolen mens du ser på og serverer alt fra tacos til quesedillas. Restauranten ligger på trendy Sørenga hvor du også finner flere gode barer og ikke minst iskrem-kiosker i umiddelbar nærhet.

Torggata Botaniske

Torggata ligger mellom Grunerløkka og Oslo Sentrum og har blitt en kul gate fylt med barer og restauranter. Midt blant de finner du den sjarmerende baren Torggata Botaniske, en liten oase av en bar som serverer gode cocktails og drinker. Perfekt å ta med både jentegjengen eller kjæresten. Videre kan du dra til Justisen, Stratos, Taket eller Gunnars Generasjonsbar.

Fått med deg denne butikken som har åpnet i Oslo?

Powered by Labrador CMS