De beste vin- og cocktailstedene i Oslo

Foto: Ema Bihor

Ema Bihor tipser om de hotteste stedene å ta en drink i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

Noe av det kjekkeste jeg vet er å gå ut med fine mennesker og spise noe godt, og drikke noe gøy i glasset. Jeg elsker å utforske Oslo for nye steder, samtidig som jeg har noen favoritter jeg alltid vender tilbake til.

Under kan du lese om noen av mine favorittsteder, nye steder jeg har oppdaget og steder som er på lista mi som skal besøkes av vin- og cocktailbarer. Byen er full av bra steder og desember er en ypperlig måned for å pynte seg, ta med deg noen du er glad i og kose deg med noe gøy i glasset – skål!

De beste vin- og cocktailstedene i Oslo:

The Conservatory

The Conservatory åpnet nylig på Bjørvika og serverer fancy cocktails. Vi måtte se godt etter før vi så det lilla neonskiltet, som du så vidt skimter navnet på stedet. For å komme inn måtte vi ringe på dørklokka og vente til noe åpnet. Jeg fikk London følelse av stedet: det er stilrent sofistikert, eksklusivt og utrolig kult. Det samme gjaldt personalet som gikk elegant rundt i flotte uniformer. Drinkene var gode og stedet ikke altfor stort, den perfekte stemning. Toalettet sto også selvfølgelig i stil med resten.

The Conservatory

Svanen

Hvem skulle trodd at midt på Karl Johan finner du en av de beste barene i Norge? Svanen har blitt kåret til Norges tredje beste bar og du finner de i et gammelt apoteklokale. De har bevart mesteparten av det gamle apotek og stedet er stappet med fine detaljer, fra gulv til tak og i hver eneste krok. Bartenderen har på seg hvite frakker og i baren henger de gamle apotek reglene. Om sommeren er det koselig å sitte på uteserveringen og people watch. Og om du ikke vet hva du har lyst på, vet bartenderne det garantert!

Svanen

Merkur

Merkur er min nabolagsbar og den er akkurat passe stor. Det sitter som regel alltid masse (kule) mennesker der som enten drikker vin, drinker eller japansk sake som de har et stort utvalg av. Jeg får litt sånn 70 talls vibber med et hint av art deco av interiøret. Jeg digger det! De har selvfølgelig bilde av en stor, lysende Merkur innerst i lokalet. Jeg går dit like ofte for noe gøy i glasset, som jeg gjør for å bli inspirert av (de kule) menneskene som sitter der.

Merkur

Dangerous Club

Denne cocktailbaren har jeg ikke fått testet enda, men det er på lista mi! Siden åpning for drøyt en måned siden florer det med bilder i sosiale medier. Det er ikke det største stedet og det er en del av sjarmen. Her sitte folk i båser i hvite sofaer og nyter noe godt i glasset mens LP´en går sin gang i bakgrunnen.

Territoriet

Ikke bare har de masse god vin, men jeg vil tørre å påstå at de har Oslos beste vinglass! De som vet, de vet. Nederst på Grünerløkka finner du Territoriet og kanskje det kuleste vinskapet i byen. Det er så høyt at de som jobber der må bruke stige for å nå opp. Her kan du nyte glass i baren eller sitte i de grønne fløyelssofaene. Er du heldig, så får du plass i stolene ved vinduet. De har også en hyggelig uteservering som er fin å nyte om sommeren. Stedet er så populært, at det til og med sitter folk på uteserveringen når det er fult inne. Territoriet byr også på enkel mat- og snacksservering.

Terriroriet

Rouleur

Lyst å føle som du er i Paris? Da drar du til Rouleur på St.Hanshaugen! Når temperaturen tillater det, er det bare å benke seg på uteserveringen til Rouleur. Det er enkle trebenker og trekrakker, men det er noe med å sitte rett ved veien og se alle mennesker passere forbi som minner om Paris. Når temperaturen kryper oppover, er det hyggelig å sitte inne ved peisen eller i vinduet og se på folk farte forbi. De har mye god vin og enkel matservering som smaker godt. Det er et populært sted og det med god grunn.

Processed with VSCO with c6 preset

Powered by Labrador CMS