Bananbrød oppskrift: Denne oppskriften er fra boka mi: Sunt og digg. I boka deler jeg både min historie, litt om ernæring, samt over 80 oppskrifter på næringsrik, digg mat.

Dette er en storfavoritt fra boka!

Bananbrød

Til 1 brødform på 1,5 liter

Du trenger:

240 g havremel, cirka 4 dl
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts natron
3–4 godt modne bananer, cirka. 300 gram
3 egg
180 g mager kesam eller yoghurt naturell
4 ss lønnesirup
Brunost eller nøttesmør, til servering

Bananbrød oppskrift

1. Forvarm stekeovnen til 160 grader.

2. Kle brødformen med bakepapir.

3. Bland de tørre ingrediensene i en skål.

4. Ha bananen i en bakebolle, mos med stavmikser eller gaffel og visp inn egg, kesam eller yoghurt og lønnesirup.

5. Rør melblandingen i det våte til en jevn og smidig røre.

6. Fordel røren i brødformen, og stek bananbrødet midt i ovnen i ca. 60 minutter. Det er ferdig når du kan stikke en trepinne i det og pinnen kommer ut uten røre. Du kan også høre en hul lyd når du banker på bananbrødet.

7. Løft det ut av formen ved å ta tak i bakepapiret, og la det avkjøles på en rist.

8. Skjær brødet i skiver, og spis slik de er eller med for eksempel brunost eller nøttesmør til.

Se flere oppskrifter fra Emilie her! 

Relatert

wellness-tips

Wellness coachens beste høsttips

Anniken Nayelis beste wellness-tips for å oppnå ekstra overskudd gjennom høsten
bakt søtpotet

Middagstips: Bakt søtpotet!

Fysen på noe godt til middag? Eller en digg lunsj?

Dagens craving: Acaii Bowl

«Hva skal vi ha til lunsj?»

Les også

bananbrød

Saftig Bananbrød

Hele Norge baker - bananbrød! Her er oppskriften som tar helt av på Instagram.

Bananpannekaker med cashewnøttsmør og bær

Hva er vel en bedre måte å starte lørdagen på enn med pannekaker til frokost? Her får du Gitte & Filips oppskrift på bananpannekaker.
bananpannekaker

Camilla Pihls bananpannekaker

Denne oppskriften må du prøve.
Sjokobananis

Deilig og sunn sjokobanan-is

Her får du oppskriften på Emilie Nereng sin sunne is-favoritt, som kan nytes så ofte du vil.