Maiken Wahlstrøm Nilssen - Postkort fra Bali

Maiken Wahlstrøm Nilssen er for tiden aktuell med Farmen Kjendis på TV2. Hun har nettopp kommet hjem fra tidenes ferie på Bali med samboeren Petter. La deg inspirere av hennes feriebilder her.

Publisert Sist oppdatert

Maiken Wahlstrøm Nilssen jobber som modell og er en av deltakerne på Farmen Kjendis på TV2. Før jul var hun på tidenes ferietur til Bali. Sugen på en tur til Bali? Her får du Maikens beste ferietips og bilder fra turen.

Reisefølge: På denne fantastiske turen, hadde jeg med meg samboeren min Petter. Og det er faktisk en av de første turene på lenge, hvor fokuset bare har vært på ferie.

I feriekofferten hadde jeg med meg: Vintage Levis shortsen min så klart, den passer til alt og er noe jeg alltid føler meg fin i. Lette fargerike sommerkjoler som passer like bra til stranden som på fest. To par høye hæler og favoritttsandalene mine fra Zara. Løse og ledige singleter i deilig kvalitet og utallige mange shortser. Det er så varmt på Bali, så sneakers og bukser er totalt unødvendig!

Utsikten vår fra Amoria Villa Hotel i Ubud.

Jeg bodde på: De første dagene bodde vi på The Heaven. Et billig og fint hotell midt i Seminyak sentrum. Deretter flyttet vi til Amori Villas i Ubud og avsluttet de siste dagene med The Oberoi i Seminyak. Amori og Oberoi er ganske eksklusive hoteller og mye stivere i prisen enn The Heaven, så anbefaler å ta noen netter her og der slik vi gjorde, for å oppleve begge deler:)

Hotellfrokosten bestod av: De er veldig flinke til å servere frisk frukt i Bali, så frokosten bestod som oftest av nydelig tropiske frukter og litt egg for å få i meg proteiner.

Ellers spiste jeg frokost på: Be Kynd! Et fantastisk vegansk sted med en magisk stemning. Mange blir skremt av veganske restauranter, men dette stedet anbefaler jeg til alle. Selv kjæresten min som elsker kjøtt kastet seg over de veganske burgerne og merket ikke en gang forskjell. De serverer i tillegg alt du kan tenke deg av smoothies, tapas og supper. Smakene de hadde satt sammen var nesten helt ubeskrivelige. Dette stedet får 10 av 10 fra meg!

Dagene i Bali: Dagene bestod av å utforske omgivelsene, det er så gøy å leie en scooter og cruise Bali rundt! Vi surfet så mye vi kunne hver morgen og prøvde å finne nye spennende steder å spise og kose oss. Jeg vil anbefale å leie en surfeinstruktør, enten om man er nybegynner eller viderekommende. Det koster ikke mer enn 400 kr dagen og inkluderer henting og levering. I tillegg er de lokale veldig godt kjent og finner optimale steder med bølger som passer deg. Om man ikke kan det grunnleggende, kan bølgene være ganske så tøffe. Vi ble kjent med instruktøren Sila, han hjelper mange norske turister hvert år og takket være han, klarte jeg å surfe noen av de største bølgene jeg har gjort i mitt liv! Ta gjerne kontakt med meg om dere ønsker kontaktinformasjonen hans :)

Her bør du spise: Er du på jakt etter et magisk sted å spise med venner eller kjæreste, anbefaler jeg La Lucciola. Restauranten ligger rett ved strandkanten, er ute i det fri og har den vakreste utsikten ut mot havet. Dra dit kl fem om du ønsker å se solnedgangen mens du nyter en bedre middag og gode drinker. Solen går ned sånn ca halv syv.

Dette må du bare sjekke ut når du er i Bali: Når du først er i Bali, må du uten tvil sjekke ut Gili-øyene. Det finnes flere øyer å velge mellom, vi valgte å dra til Gili Trawangan. Alt er så rolig der, uten biler og mas, samtidig som det er tidenes uteliv der på kvelden. Pluss mange vakre strender og gode muligheter for snorkling/dykking og andre opplevelser. Om du ønsker å ta det typiske "huske" bildet ut mot havet (slik som jeg gjør på bilder over her), dra til Ombak Sunset. Ellers anbefaler jeg virkelig å spise lunsj på Pondok Santi Estate. Her er det nesten norske priser, men absolutt verdt det.

Ubud er også verdt et besøk om du er i Bali! Stedet er mest kjent for sine utrolig vakre risåkre. Det er her noen av scenene fra filmen "Eat Pray Love" med Julia Roberts er spilt inn, hvor hun sykler rundt i risåkrene på en indre spirituell reise for å finne seg selv. En av høydepunktene for meg i Ubud var uten tvil Monkey Forest. Kjøp med bananer hvis du ønsker å bli omringet av aper som hopper på deg, det er super gøy! Ellers er Terracotta verdt et besøk, en restaurant der man nærmest sitter ute på en risåker og spiser. Det finnes ingen bedre måte å kjenne på atmosfæren. Vi delte en balinesisk vin og bestilte litt av alt på menyen. Helt fantastisk!

Snorkler etter skilpadder på Gili!

Disse beautyproduktene har jeg alltid med meg på ferie: Jeg reiser alltid med rensevann fra Bioderma, som både fjerner sminken og renser huden på en og samme tid. Det er fort gjort å få urenheter på grunn av springvannet i Bali, så jeg anbefaler å avslutte kvelden med en god naturlig toner. Også så klart solfaktor 30-50 til både ansikt og kropp på dagtid. Det er veldig viktig:)

Den beste kvelden var da vi: Booket bord på restauranten Swept Away. En fantastisk restaurant i Ubud, som ligger på resorten The Samaya. Jeg følte meg som en prinsesse da vi ble kjørt langt inn i jungelen til enden av en elv, hvor en helt spesiell og romantisk restaurant møtte oss. Det var tent 100 lys og atmosfæren var helt unik, servicen var formidabel og du følte deg rett og slett som en kongelig. Prisen var så klart deretter, sammenlignet med vanlige priser i Bali, men det er så absolutt verdt det om man er ute etter en kulinarisk og romantisk opplevelse! Kvelden endte med at en Australier fridde til kjæresten sin på bordet ved siden av, så dette er virkelig stedet for kjærlighet og magi.

Jeg følte meg veldig fin: Den kvelden vi spiste på Swept Away i Ubud og jeg hadde på meg en rød leopard jumpsuit. Jeg kjøpte jumpsuiten i shoppinggaten i Seminyak i butikken "The prisoners of St.Petersburg", et balinesisk merke. Den er veldig kul og unik:) De har så mye fint der, kjøpte 3 solbriller og noen øredobber også. Meget fornøyd.

På kveldene bør du sjekke ut: Vi dro ikke så mye på byen, men det er utallige strandbarer på Bali som er verdt et besøk. Favoritten vår ble Finns Beach Club, et sted med like god stemning på dagen som på kvelden. Ellers burde man dra til Motel Mexicola, der serverer de ekstremt god meksikansk mat, og fra kl 22 spruter de champagne fra baren. Vil du spise middag først og slenge deg rundt på dansegulvet etterpå, er dette det perfekte stedet!

Mine reisetips: Ikke pakk med deg mer enn én jeans! Det eneste jeg brukte på Bali var shorts, kjoler og sandaler. Du orker ikke kle på deg mer, luften er så varm og deilig. Du trenger heller ikke ta med masse sminke. Jeg bruker ikke noe særlig sminke til vanlig, så har ikke det problemet, men huden har så godt av å være uten og der nede får du den naturlige gløden du er på jakt etter ;)

Ellers kan jeg tilføye to andre favorittsteder: ¨
Ellers kan jeg tilføye to andre favorittsteder: ¨

Vil du være litt fancy en kveld så dra til Barbacoa. En latinamerikansk barbecue restaurant med utrolig fint interiør. Og tilslutt stedet der vi endte opp med å spise minst tre ganger i uken; Taco Casa i Seminyak, en lokal restaurant. De serverer uten tvil verdens beste taco og prisene er lave. Du kan virkelig gå helt bananas her. Vi bestilte nesten alt på menyen hver gang vi dro dit. Har aldri vært så mett i hele mitt liv. Alt de bruker av råvarer er av høyeste kvalitet! Dette er det stedet jeg savner mest fra ferien. Hvorfor kan de ikke åpne en egen Taco Casa her i Oslo?! Hehe.

Selv om Bali har mange turister, har det sin egen sjarm og det å cruise rundt på en scooter med sin kjære bakpå, gjør ferien ekstra unik. Anbefaler absolutt alle å dra dit. Uten tvil den beste ferien jeg har hatt!

Stor klem fra Bali-Maiken ;)

Powered by Labrador CMS