Høstens mest trendy hårfarger

Foto: Instagram @brycescarlett

Ikke fått med deg hårfargene le glow, bronze og scandi blonde? Her er alt du må vite om sesongens fineste hårfarger.

Publisert Sist oppdatert

Hårfarge 2019: I 2019 har terminologier som tidligere bare har blitt brukt innen sminke og hudpleie nådd frisørenes verden. Begreper som «glow» og «bronzing» kjenner vi godt til, men år skal også håret gløde og skinne. Vi tok en prat med L’Oréal Professionnels internasjonale hårstylist, Sacha de Carteret for å få en innføring i de nye begrepene og høre hvilke hårtrender som gjelder for høsten.

Hårfarge 2019: Dette er de fineste

Le glow

​En av sesongens største hårtrender er «le glow». For det er ikke bare i ansiktet vi vil ha glød, vi vil også ha det i håret.

Trenden stammer, som mange skjønnhetstrender, fra Asia.

Fargen skal være lysende, gjennomskinnelig og naturlig. Akkurat som med sminke- og hudpleietrenden.

Når vi snakker om glødende sminke, nevnes også ofte «duggfrisk». Og det gjelder også for «le glow» i håret.

​Du oppnår denne trenden med permanent hårfarge. Og gjerne balayage.

Balayage er den superpopulære hårfargeteknikken hvor frisøren «maler» på fargen for å lysne håret. En mye friere form enn hette- eller foliestriper og som gir et mye mer naturlig og personlig resultat.

Og å lysne håret trenger absolutt ikke bety knusktørt og skadet hår.

– Balayage-trenden er like hot som alltid. Ved å bruke denne fargeteknikken kan frisøren plassere stripene etter ansiktsfasong og leke med skygger og lys, forteller de Carteret.

Fargene som brukes for å få «le glow» er kjølige, gjennomsiktige og naturlige farger som skal komplimentere din naturlige hårfarge og gi deg skikkelig glansfullt hår ved å reflektere lyset, slik du gjør med en highlighter i ansiktet.

– Hvis det gjøres riktig kan det faktisk styrke håret og gi det en spennende tekstur. Hårfargen er også enkel å opprettholde fordi du trenger bare å friske den opp hver tredje måned med balayage.

Bronze

– Håret skal gløde! Frisøren får til «le glow» ved å kombinere varme og kalde refleksjoner. Her er det rom for å leke med farger og kombinasjoner som å blande toner i aske og kobber. Da får man kjempespennende kontraster og skikkelig glød.

Hårfarge 2019: Bronzing ble den nye kontureringen i sminkeverden, og er perfekt for sommer- og sensommerglød. Looken går ut på å oppnå den solkyssede looken, uten sol. Det skal se ut som om du kommer rett fra ferie.

Akkurat som med sminken, skal håret se solkysset og naturlig ut.

– Mot slutten av sommeren kommer denne trender for fullt på hår. Det er perfekt for brunetter. De fleste har hørt om terracotta-solpudder, og det er det som er inspirasjonen, sier de Carteret.

Scandi blonde

– Vi bruker denne teknikken for å skape dybde i håret og for å gi det en varmere nyanse. Tenk brunt sukker og karamell.

Daenerys Targaryens iskalde lokker kan være kilden til denne spennende fargetrenden, som i utlandet har fått navnet “Scandi blonde”.

Fargen er så kald og hvis som mulig, uten gule nyanser, go krever gode pleieprodukter, masser av lilla sjampo og hyppige frisørbesøk, men er så kul at det er verdt det!

PS: Husk at håret trenger beskyttelse om du tilbringer lange dager i solsteika. Eksperten forklarer hvorfor og hvordan:

– UV-beskyttelse er viktig også for håret. Solens negative påvirkninger bidrar til skader på hårets overflate. Dette resulterer i at farger falmer eller blir lysere og at håret føles tørt og sprøtt. Det finnes ikke ingredienser som kan stoppe misfarginger i håret ved f.eks bading i klorvann, men ved hjelp av solprodukter og pleieprodukter kan vi redusere påvirkningene. Ved å holde håret i så god tilstand som mulig vil vi også redusere problemet med misfarging. ​For å holde håret så sunt og fint som mulig bør du bruke UV-produkter som beskytter når du er i solen, i tillegg til å være nøye med å tilføre fuktighet med riktig sjampo og balsam. Bruk også gjerne en kur som er tilpasset ditt hår gjennom hele sommeren. Da vil du bevare fargen, glansen og håret vil holde seg sunt og friskt. - Anki Moe. Nordic Capability and Creative Manager ved Wella Professionals.

Powered by Labrador CMS