Smarte pakketips til feriekofferten

Enten du skal på helgetur eller lang ferie er det lurt å pakke smart.

Publisert Sist oppdatert

ELLEs resieblogger Cecilie Mevatne er en globetrotter som farter verden rundt. Etter å ha pakket kofferter og bager utallige ganger, har hun mange gode pakketips i bagasjen.

Pakketips: slik pakker du kofferten smart

Jeg kan dessverre ikke skryte på meg at jeg er hun som reiser på ferie med kun håndbagasje – I wish! Allikevel er jeg blitt ganske dreven i å klare å lukke kofferten enten jeg skal på moteuker, eller være på reise i noen måneder. Det er noen enkle triks som gjør pakkeprosessen og risken for overvekt litt mindre. Her er mine;

Vakuumposer

Disse posene er geniale og de kommer i ulike størrelser. Jeg fant mine hos Clas Ohlson. Du legger de rullede (Viktig: rullede plagg tar allerede mindre plass) plaggene inn i posene og skviser luften ut, og vipps har du ekstremt flate klær, og mer plass i kofferten. Vakuumposer gir deg også et bedre system i kofferten; en vakuumpose for topper, en for underdeler. Helt genialt til større plagg som jakker.

Style antrekkene

Skriv en liste over hvilke antrekk du trenger. For eksempel; 2 middager, 1 kveld på byen, 1 dag på beach club, jentebrunch, og et antrekk for shoppingdagen. Legg plaggene utover sengen, og style dem til de ulike anledningene. På denne måten unngår du å pakke for mye, og du ser samtidig hvor du kan bruke en jakke, et par bukser, eller et par hæler flere ganger.

Sjekk værmeldingen

Jeg har nok av ganger pakket kofferten til en idyllisk sommerhelg, når jeg heller burde pakket støvler og regntøy. Husk derfor å sjekke værmeldingen, så du kan tilpasse kofferten temperatur og vær.

Reiseantrekk

Plagg som er store og tar mye plass i kofferten er perfekte reiseplagg. Bretter du ullkåpen inn i kofferten har du plutselig ikke plass til noe annet. Så reis alltid i de største plaggene som tar mest plass.

Toalettsaker

Her kan du spare uendelig med plass om du pakker reisestørrelser. De fleste merkene har alternativer i reisestørrelse for både hudkrem, sjampo og, til og med, tørrsjampoen. Om produktene du bruker ikke finnes i reisestørrelser, kan du kjøpe tomme beholdere i reisestørrelser på de fleste parfymerier og apotek.

System

System i kofferten er spesielt viktig om du har mange stopp. Pakker du i vakuumposer er mye av problemet løst. Husk også å pakke sko i individuelle skoposer, samt undertøy i en egen pose. Det er også kjempesmart å ha med en egen pose til skittentøy.

Farger

Skal du få mange antrekk ut av få plagg er det viktig å holde seg til basisfarger når du styler og pakker kofferten. Det anbefales derfor å holde seg til en blanding av lyse toner, sorte eller mørkeblå plagg, samt plagg i naturtoner.

Praktisk

Du vil ikke bare pakke strykefrie klær til ferien, så en håndsteamer er et must. Denne tar liten plass i kofferten, og kan kjøpes på jernvarehandelen, eller steder hvor du kjøper elektronikk. For å være på den sikre siden pakker jeg alltid hverdagssminken og et antrekk i håndbagasjen i tilfelle bagasjen skulle komme bort. Dette skjer dessverre, og det verste er å ikke kunne ta på seg rene klær etter en lang flytur. Pakk alltid medisiner, linser, briller og andre ting du er avhengig av i håndbagasjen!

Sjekk ut bloggen til Cecilie her og følg henne på Instagram for masse herlig reiseinspirasjon!

Hit vil vi reise i høst:

Milano

Brussel

Lofoten

Powered by Labrador CMS