Pradas ikoniske vesker får en bærekraftig makeover

Foto: Getty Images

Pradas klassiske nylonbager blir grønnere!

Publisert Sist oppdatert

Prada tar det italienske motehuset i en enda mer bærekraftig retning når de presenterer den ikoniske nylonbagen laget av resirkulerte materialer.

Kolleksjonen har fått navnet Re-Nylon og består av 6 klassiske Prada-bager laget av resirkulert nylon, som er laget av plast som er funnet i havet, med hjelp av Aquafil.

Bærekraftig nylon

Aquafil har utviklet Econyl-garnet ved å gjenvinne havplast og skrap og gjøre det til nylongarn. Merker som Stella McCartney og Gucci har også brukt materialer fra Aquafil.

Innen 2021 skal Prada kun bruke resirkulert nylon.

Hva er nylon?

Nylon er syntetiske tekstilfibre av polyamider, som er framstilt av olje.

Materialer av nylon er billige, lette, glatte og tåler mye. Det brukes i alt fra klær og vesker, til fiskesnører og børster.

Nylon er ikke nedbrytbart og utgjør en stor trussel for miljøet.

Dropper pels og nylon

– Dette prosjektet viser vår innsats i å fremme en ansvarlig virksomhet. Denne kolleksjonen tillater oss å bidra med å lage produkter uten å bruke nye resurser, sier Lorenzo Bertelli, leder for markedsføring og kommunikasjon i Prada Group i en pressemelding.

I tillegg til å bruke resirkulert nylon, skal Prada også donere store deler av inntektene fra Re-Nylon-kolleksjonen til prosjekter som jobber for bærekraft. Prada skal også samarbeide med UNESCO.

Tidligere i år uttalte det italienske motehuset at de skulle slutte å bruke pels.

Saken er fra elle.com

Powered by Labrador CMS