Ting vi elsker å kjøpe brukt

Foto: Instagram @ckildebo/@levis

Det er spesielt tre ting vi elsker å kjøpe brukt...

Publisert Sist oppdatert

Bærekraftig shopping: Green Month på elle.no er i full gang, og vår nye utgave, Green Issue (med to cover), er i salg på fredag, og vi gleder oss til å dele noen tips og triks for en litt grønnere hverdag. Vi (som sikkert mange andre) savner virkelig lørdagene og søndagene på loppemarked, og i vintage- og bruktbutikker.

Det er flere ting som faktisk er finere og mer «luksus» å kjøpe brukt enn nytt. For oss er det blant annet Levis-jeans, servise med mange års historie og glass og serveringsfat i krystall!

For mange minner nok både servise og krystall om de store retro, teak-skapene som ofte sto på kjøkkenet eller i stuen til besteforeldrene eller oldeforeldrene våre. De var fulle av nydelig servise og krystall som vi satt og observerte, nesten uten at vi la merke til det, midt i en fin samtale med familien. Jeg, altså undertegnede, arvet et nydelig servise fra min farmor og farfar som jeg husker vi alltid spiste farmors beste lapskaus fra – tenk at det får leve videre hos meg.

Nå vil vi dele våre beste tips til gode bruktkjøp med dere – følg med!

Ting vi elsker å kjøpe brukt

Levis-jeans

Levis-jeans er en klassiker og et skikkelig vintage-kupp. Det var allerede på 1800-tallet Levis-buksene var i sitt ess, og det er ingen tvil om at de virkelig har kommet for å bli.

Vi ser i motebildet at jeans i egentlig alle passformer om det er oversized, slim, boyfriend eller med flare, at de er blitt en del av basegarderoben. De kan styles til det aller meste og det er noe av det vi elsker med jeansene fra Levis.

Foto: Instagram @Anoukyve

Det er fortsatt veldig populært å eie et par vintage Levis-bukser, og de nye kolleksjonene som stadig lanseres er jo et hint av retro de også. Vi gleder oss til å dra på skattejakt etter en original vintage Levis 501 jeans når verden åpner igjen.

Derfor er vårt tips nummer én – kjøp brukte Levis-jeans, de er jo nesten kulere enn nye!

Servise

Det vi liker ekstra godt med et eldre servise er at de ofte har absolutt alle mulige deler, i hvert fall om det har klart seg gjennom tiårene. Noen av delene til et fullt servise er blant annet frokost-, middag- og dype tallerkner, saus-skål, dype serveringsboller og ovale fat i ulike størrelser.

Det er faktisk ingenting som er et tydeligere tegn, eller som viser mer hva skikkelig norsk tradisjonsmat er, enn et norsk fulltallig servise. Der er det nemlig én del til hvert moment til den norske og tradisjonelle matretten, kjøttkaker og brun saus.

Foto: Instagram @sultnegutter

Det er mange som liker å spare på ett spesifikt servise, mens andre liker en god blanding av forskjellige serviser.

Når loppemarkedene åpner igjen anbefaler vi å ta seg en tur ut å titte på markedene, fordi man finner så mange fine, unike serviser. Vi er alltid på leting etter unikt servise når vi er ute og reiser også, enten om det er i byen i nærheten av hytta, eller i utlandet.

Ingenting er bedre enn å kjøpe et brukt servise med historie som du kan gi nytt liv!

Krystall

Krystall husker man nok best fra tiden hjemme hos mormor og morfar, eller oldemor og oldefar. Det er noe svært nostalgisk med skåler, glass og serveringsfat i krystall – og så elegant som det er.

Både med og uten stett elsker vi å dekke middagsbordet med krystallglass. Vi serverer gjerne snacks i krystallskåler og serverer kake på krystallfat. Lekre og unike er de også som pynt.

Krystall er en perfekt ting å lete etter på loppemarked, eller på loftet og i skapene hos familien!

Foto: Instagram @blancamiro

Powered by Labrador CMS