H&M Conscious Collection: Inspirert av en kjærlighetshistorie

Historien bak og våre favoritter fra kolleksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det magiske møtet mellom to svenske malere i den lille franske byen Grez par Nemours i 1882, var starten på noe som senere skulle skape en revolusjon på hjemmeinnredningsfronten i Skandinavia. Nå har dette møtet også satt sitt preg på en kleskolleksjon.

Årets Conscious Exclusive Collection fra H&M er inspirert av det svenske kunstnerparet Carl og Karin Larsson og deres verdenskjente interiørhjem Lilla Hyttnäs i Sundborn. Carl Larsson var stupforelsket i sin Karin helt til sin død i 1912, og brukte sitt liv på å skildre sin kone og deres sju barn gjennom sine verdenskjente malerier og tegninger. Han har en unik posisjon i svensk kunst, og skildringene av hans hjem og lykkelige familieliv ble et nasjonalsymbol på «de gode gamle dager» i Sverige.

Karin Larsson ga opp sin egen kunstnerkarriere og viet livet til sin mann og deres sju barn. I tillegg til å være Carls muse og figurere som ulike personer i hans malerier, brukte hun sine kreative talenter til å sy klær til seg selv og barna, veve tepper og male vegger i de vakreste motiver og mønstre. I årets Conscious Exclusive Collection har H&M latt seg inspirere av hennes tekstilarbeid i utformingen av klær og mønstre.

Våre favoritter fra H&M Conscious Exclusive Collection

Våre favoritter fra kolleksjonen: Spisse loafers, kr 799. Stripet skjorte, kr 699. Grønt skjørt, kr 599. Øredobber formet som kaktuser, kr 499. Øredobber med grønn sten, kr 249. Sorte bukser, kr 899. Kimono med pilmønster, kr 1999. Sort blondekjole, kr 1499.

Inspirasjonen bak kolleksjonen

Karin var forut for sin tid, og blant annet hennes forkjærlighet for striper går igjen i kolleksjonen. Taklampa formet som en kaktus, som hang i spisestua til kunstnerparet, har blitt til sølvøredobber i kolleksjonen. Karin Larsson satt ofte i atelieret til sin mann i Sundborn og vevde modernistiske tepper til huset. Hun eksperimenterte gjerne med ulike tekstiler og teknikker, og den broderte gardinen med pil-mønster som hang i parets soverom, er blitt til en lekker kimono i kolleksjonen. Carl og Karin var inspirert av den japanske kulturen og jugendstilen, som vokste seg stor på slutten av 1800-tallet, noe som også gjenspeiles i Conscious-kolleksjonen.

En drøm av en kjole: Den verdensberømte modellen Christy Turlington Burns fronter årets H&M Concious-kolleksjon. Og vi elsker denne kjolen fra kolleksjonen. Foto: H&M.

Conscious Exclusive-kolleksjonen lanseres i utvalgte H&M-butikker og på hm.com 19. april.

Presseturen ELLE var på i Stockholm i forbindelse med lanseringen av kolleksjonen, ble betalt av H&M.

Har du fått med deg: Dette er årets designsamarbeid fra H&M

Powered by Labrador CMS