ELLE tester: sjampobar

sjampobar test

Er det mulig å vaske håret med et såpestykke? Det har ELLEs skjønnhetsredaktør svaret på.

Publisert Sist oppdatert

Sjampobar: ELLE's skjønnhetsredaktør har testet noe av det siste innen grønn-beauty, nemlig sjampobarer. Det er en sjampo i fast form, som ser ut som et såpestykke. Dette er en fin måte å skåne miljøet, da såpen, naturlig nok, ikke er avhengig av plastemballasje – hårvasken blir med ett litt grønnere.

Marthe E. Jakobsen, redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig i ELLE, har dette å si om produktet:

Hovedgrunnen til å bruke sjampo-bar:

– Hovedgrunnen til å bruke en sjampo-bar, er jo at det er et alternativ til vanlig sjampo som krever null plastemballasje og ikke inneholder vann (en av hovedingrediensene i de fleste skjønnhetsprodukter). Dette er jo noe som overhodet ikke er bra for miljøet, eller den allerede alvorlige vannmangelen i verden.

Foto: C Soaps – I tillegg får man mange flere vask ut av en bar enn av en flaske med sjampo, så det er også mer økonomisk. Produktet tar mye mindre plass og veier mindre enn flytende varianter, og har derfor også et lavere karbonutslipp med tanke på transport. Med andre ord, et skjønnhetsprodukt det er supert å konvertere til om du ønsker en grønnere rutine. Hvem passer produktet for?

– Håret mitt er typisk nordisk – blondt og flatt med tynne/fine hårstrå, og verken tørt eller fett. I mitt hår var det ikke noe problem å få påført nok såpe til at man fikk den skummende følelsen de fleste foretrekker ved sjamponering, men jeg kan tenke meg at det vil være litt mer jobb å få til dette i et veldig tykt eller langt hår. Det finnes flere ulike sjampo-barer som er tilpasset ulike hårtyper og ønsker.

Hvordan brukes det?

– Jeg gjør håret mitt helt vått, så skummer jeg sjampo-baren i hendende og fordeler slik som med en vanlig sjampo. For å få ekstra produkt i håret drar jeg såpestykket fra toppen av hodet og ut i lengdene. Etterpå bruker jeg balsam i lengdene, akkurat slik jeg bruker balsam etter vanlig sjampo også.

Marthes favoritter:

– Jeg har testet flere ulike varianter, og det er stor forskjell. Noen av dem gjorde håret trått og rart, mens andre fungerte akkurat som med vanlig sjampo. Disse er favorittene!
Shampure fra Aveda, kr 127
Powered by Labrador CMS