ELLE-redaksjonens eldste plagg

God kvalitet varer ofte livet ut: disse plaggene har vi hatt lengst i garderoben.

Publisert Sist oppdatert

I anledning Green Issue (med to covere) og Green Month på Elle.no, har redaksjonen tatt en titt i garderoben og funnet frem våre eldste, og ofte kjæreste, plagg. Flere av oss har arvet klær etter snille mødre, eller funnet gamle vintage-skatter, og det viser seg at god kvalitet varer og varer...og varer! Og, kort oppsummert: lenge leve 80- og 90-tallet!

Marthe, Skjønnhetsansvarlig og redaksjonssjef

Flertallet av plaggene i garderoben min er fra 70- og 80-tallet, med noen eldre og nyere innslag. Mange av dem er gamle også i den forstand at jeg kjøpte dem for 10 + år siden, og fremdeles er like glad i dem. Allerede på ungdomsskolen gravde jeg etter skatter blant mammas kasserte klær og elsket bruktbutikker, men det var på videregående at vintage-interessen virkelig tok av – og også da jeg oppdaget eBay og Etsy (dette var på den lykkelige tiden da dollaren lå på rundt seks, og shipping kostet en brøkdel av det den gjør i dag ...).

Disse to plaggene er de jeg har eid aller lengst. Den burgunderrøde blusen minner meg om Huset på Prærien og er en evig favoritt i garderoben. Jeg husker faktisk nøyaktig det øyeblikket jeg fant den – for 14 år siden på en i dag nedlagt Fretex-butikk i Drammen. Den hang feil, blant ytterjakker i stedet for bluser, og kostet 50 kroner. Tidenes kupp!

Denne psykedeliske skjorta skriker av funky 70-tallsdisco, og er et annet favorittkjøp jeg også gjorde for 14 år siden – siste året på videregående. Skjorta kjøpte jeg på eBay for en slikk og ingenting, og jeg bruker den faktisk oftere nå enn da jeg kjøpte den. Skrikende stoff med behagelig stretch, perfekt passform og et print som gjør alle antrekk morsommere og alle dager litt gladere.

To vidt forskjellige plagg stilmessig, som jeg bare blir mer og mer glad i. Og definitivt aldri kommer til å kvitte meg med!

Vibeke, Creative Director og Innholdssjef

Denne nydelige hvite ullgenseren strikket mamma til pappa da de ble kjærester i 1973. Pappa brukte den nonstop til slengbuksene sine, og jeg gikk med den hele vinteren gjennom da jeg fant den på loftet som tenåring. Jeg bruker den fortsatt - til jeans, skjørt eller på skitur. Genseren er i like fint hold som den var på 70-tallet, noe som beviser at god kvalitet varer - og at mammas håndtverk er top-notch!

Bilde av pappa i den samme ullgenseren – her sammen med storebroren min.

Hanna, Innholdsprodusent

Mitt eldste plagg, eller tilbehør, i garderoben er et vintage Hermés-skjerf jeg kjøpte for en del år siden. Jeg har alltid likt klassiske og elegante detaljer til antrekkene mine, og dette smykke av et skjerf har fått en hedersplass i min garderobe.

Silkeskjerf kan styles på så mange ulike måter og til alle årstider – det er noe av det jeg elsker ved det. Jeg tenker ofte på hvem som hadde skjerfet før meg og hva det har betydd for noen andre, det er noe av det mest spennende med å kjøpe brukt synes jeg. Jeg liker å style mitt silkeskjerf knytt rundt halsen, som belte til favoritt-jeansen eller til en kåpe.

Caroline, Kommersiell Redaktør og Style Editor

Mitt eldste plagg er en blazer jeg har arvet av mamma. Det er en tidløs, svart blazer med glitrende knapper, innsvinget med små skulderputer fra Chanel. Jeg føler meg så heldig som har arvet så mange episke plagg fra moren min fra 80- og 90 tallet! De mest bærekraftige plaggene jeg har er helt klart de jeg har arvet – kvaltitetsplagg som varer generasjon til generasjon. Bedre blir det ikke.

Petra, Sjefsredaktør

Min mor giftet seg i denne på 70-tallet. Den hadde hun selv sydd og har blitt et ikonisk plagg i min garderobe – jeg har brukt den ved mange anledninger. Elsker blåfargen og er ett av få blå plagg jeg har.

Ida, Innholdsprodusent

Jeg elsker plagg med historie, og har et spesielt forhold til de aller fleste favorittplaggene i garderoben min – om det er mormors gamle silkeskjerf, pappas store denimskjorte eller en vintage-drøm av et belte fra en fjern storbyferie.

Det eldste plagget jeg eier tror jeg må være mammas gamle skinnfrakk. Den ble kjøpt for over 20 år siden, og flittig brukt i mange år. Jeg kom over den på loftet i fjor, og etter harde forhandlinger ble den med meg inn til byen. Siden den gang har den vært fast inventar i min hverdag. Jeg elsker å tenke på alt den har fått være med på – både med meg og med mamma.

Bøttehatten i denim nærmer seg nok også snart 20 år. Jeg fikk den da jeg var liten, og gleder meg til å ta den frem hver eneste vår. Levis-jeansen er kjøpt vintage i Oslo for noen år siden, og en trofast favoritt. Er det en ting jeg har lært de siste årene, så må det være å ta godt vare på det jeg er glad i.

Caroline, Innholdsprodusent & Journalist

Dette er nok ikke den aller eldste tingen jeg har i garderoben, men det er en av de tingene jeg kan huske at jeg har «ønsket» meg lengst. Denne er nesten like gammel som meg (you do the math) og jeg kan huske den fra mammas garderobe i barndommen. En skikkelig partyveske, som jeg endelig fikk arve for et par år siden. Mamma elsker vesker, jeg elsker sko — sammen er vi dynamitt!

Charlotte, Digital Innholdsansvarlig

Denne ulljakken kjøpte mamma på en reise til Hong Kong i 1984. Hun brukte den masse gjennom 80- og 90-tallet, også arvet/stjal jeg den da jeg var i slutten av tenårene. På den tiden syns jeg den var litt for «tantete», men de siste årene har jeg, mildt sagt, brukt den mye.

Jakken er så allsidig, og jeg bruker den til både hverdags og fest, til dressbukser, jeans, skjørt og kjoler! Dette plagget er både det jeg har hatt aller lengt i garderoben og har brukt mest!

Powered by Labrador CMS