Morgendagens designere

Foto: School of Fashion Industry, SoFI

Få med deg avgangsvisningen til School of Fashion Industry, SoFI.

Publisert Sist oppdatert

Skoleåret er snart omme, og fredag 11. juni avholdes den fjerde avgangsvisningen for studentene ved School of Fashion Industry, SoFI. Før sommerferien braker løs, skal studentene på Motedesign få vise frem det de har jobbet med gjennom studiet.

Skolen, som er lokalisert midt i hjertet av Oslo, har i år hatt fokus på teknologi og bærekraft, for å gjøre studentene godt rustet for fremtidens arbeidsmarked.

– Motebransjen står ovenfor en revolusjon hvor ny vitenskap og teknologi vil legge grunnlag for en mer bærekraftig løsning. Ved å tilby studentene våre denne opplæringen, sikrer vi attraktive arbeidstakere til bransjen” sier Per Åge Bergquist, Rektor ved SoFI.

Bruk av 3D under designprosessen

Studentene skal vise sine arbeider gjennom tre kolleksjoner, der de har brukt et 3D-verktøy gjennom prosessen for å redusere tidsbruk, transport og avfall ved produksjon og konstruksjon av vareprøver.

Foto: School of Fashion Industry, SoFI

Utdanningen lærer elevene å bruke 3D-verktøyet, CLO 3D, som både effektiviserer designerprosessen, minimerer sjansen for feilproduksjon og tillater færre prototyper.

Fordi 3D-verktøyet gjør det mulig å utforske stoffer, mønster, teksturer og passform, trenger ikke designerne, i dette tilfellet studentene, å få dette tilsendt fysisk i like stor grad. Dette fører dermed til mindre avfall og gjør produksjonen mer bærekraftig.

Foto: School of Fashion Industry, SoFI

Inspirasjonen bak kolleksjonene

Studentene har hentet inspirasjon til kolleksjonene fra blant annet perlemorsskyer, arkitektur og natur. I tillegg er det fokus på kontrastene mellom ulike tekstil-typer – og det maskuline og feminine har begge fått sin plass.

Kolleksjonene skal bære preg av klassisk eleganse og fargerike mønstre, hvor de har brukt spennende -fargepaletter, -silhuetter og -print.

Vi gleder oss veldig til å se hva årets avgangselever har å by på!

Foto: School of Fashion Industry, SoFI

Her kan du se visningen

Som det meste annet under pandemien, er det dessverre slik at skolens fjerde avgangsvisning må avholdes digitalt. Den gode nyheten er derimot at vi alle kan følge med fra våre egne hjem. Meld deg på her, og få med deg hva morgendagens motedesignere har jobbet med.

Visningen avholdes 11. juni kl. 18:00.

Powered by Labrador CMS