Cecilie Mevatne - Postkort fra Gold Coast i Australia

ELLE-blogger Cecilie Mevatne har rømt fra vinterkulden og reist down-under. Drøm deg bort i hennes surfeparadis her.

Publisert Sist oppdatert

Destinasjon: Palm Beach på Gold Coast i Australia

Slik kommer du deg hit: Jeg drar alltid med Singapore Airlines. Reisen er så uendelig lang, så det er greit å reise med et flyselskap som har lite forsinkelser, korte mellomlandinger og god service.

Jeg bruker ca. 32 timer dør til dør på reisen fra Oslo til Gold Coast. Først flyr jeg til København, deretter går turen til Singapore, før jeg boarder siste flyet til Brisbane.

Er du like heldig som meg, har du en snill venninne som henter deg på flyplassen i Brisbane, og kjører den 1.5 timen det tar i bil til Gold Coast. Alternativene er leiebil eller tog til Gold Coast.

Reisefølge: Jeg reiser solo, men på første delen av reisen besøker jeg bestevenninnen min. Jeg har en hel vennegjeng her siden jeg bodde her i nærmere åtte år, så jeg føler meg ikke solo, selv om jeg snakker litt til meg selv på de 32 timene det tar å reise hit.

I feriekofferten min har jeg med meg: Ca. 20 bikinier (jeg har ikke skodilla bare bikinidilla), favorittkjolene mine fra Realisation Par, stråveske, denimshorts fra One Teaspoon, utallige kroppede topper og selvfølgelig lette strandkjoler. Jeg er en vær optimist, så jeg er litt lei av den ene genseren jeg pakket med meg da det regnet sidelengs første uken jeg var her. Ellers er det en del treningstøy i kofferten og selvfølgelig treningsstrikker. Jeg har også flere sneakers enn høye hæler med på tur, da Gold Coast er temmelig laid-back.

Vi bor på: Currumbin Sands Holiday Apartments, som ligger på enden av Palm Beach stranden, og som grenser til elven som ender på Currumbin stranden. Fra leiligheten til morgenbadet tar det ca. 1 minutt. På like kort tid kan du være på SUP brettet i elven som leder mot stranden. Den endeløse stranden er perfekt for lange joggeturer, eller man kan ha piknik i parken ved leilighetskomplekset. Det finnes også et utendørsbasseng og boblebad her, om du ikke liker sand og saltvann like godt som meg.

Frokosten min: Regn eller sol, du finner meg alltid tuslende over til Dune Cafe, som ligger et steinkast unna leilighetskomplekset mitt. Der bestiller jeg min daglige Bon Soy Latte (den beste soyamelken man får, siden den ikke har utallige tilsetningsstoffwe eller er tilsatt sukker). Noen ganger blir det også en grønn juice herfra. Om jeg ikke har en frokostavtale lager jeg meg ofte en smoothie bowl hjemme etter jeg har fått i meg morgenkaffen.

Om du har like dilla på smoothie bowls som meg, enten av sorten acai, pitaya eller av den grønne varianten, må du dra på Nichè & Co. for frokost eller lunsj. De har kystens beste smoothie bowls, og dette kommer fra en som har svart belte i smoothie bowl testing.

Dagene i Australia: Siden jeg også jobber på tur, står jeg grytidlig opp, så jeg enten kan få meg en treningøkt eller jobbeøkt, og helst begge deler før dagen starter. Selv om det er strand så langt øye kan se på Gold Coast betyr det ikke at man alltid tar til takke med stranden rett foran leiligheten. Her jakter alle på de beste bølgene. På helgene blir det derfor alltid en kjøretur langs kysten, så de flinke surfevenninnene mine kan finne store og bra nok bølger. Vi havner på strender som Rainbow Bay, Snapper Rocks og Cabarita. Når jeg ikke bruker stranden til å holde formen enten i form av å prøve å bli en flink surfer, jogge eller gå langs stranden, drar jeg på Ritual Yoga & Pilates, for en pilates og barre klasse. Jeg elsker også å ta meg en liten tur ned til stranden ved solnedgang. Ingenting er som oransje eller rosa himmel, palmesus, sand mellom tærne og lyden av bølgeskvulp. Etter det blir det en kveldsøkt med Mac ´en og deadlines, og selvfølgelig en dose av Home & Away durene på tv (..when in Australia).

Restauranter: Her i Palm Beach er restauranten The Collective favoritten. Stedet har utallige kjøkken under samme tak. Så uansett om man er keen på kystens beste pizza, en saftig burger, Asian fusion eller bare vil ha en smakfull salat (ja de må massere grønnkålen her), finner du din favoritt på denne populære restauranten. Stedet har også en kul rooftop bar, hvor du kan nyte gode drinker lenge etter solnedgang.

Shopping: Om du vil shoppe alt fra Prada og Givenchy til Zara, under ett og samme tak må du drar til det lekre kjøpesenteret Pacific Fair. Jeg elsker å shoppe lokale merker når jeg er i Australia, så sjekk ut merker som; Sportsgirl, Seafolly, Tigerlily, Ksubi, Camilla and Marc og Zimmermann mens du er i Australia.

Beauty produktene jeg alltid har i bagasjen: Jeg kan ikke leve uten Elixir sine rense og pleieprodukter, så jeg måtte kjøpe nye og fulle flasker før jeg dro, så jeg vet produktene rekker turen. Solkremen jeg bruker i ansiktet er også fra Elixir. De andre solkremene mine er fra Rudolph Care og Biotherm. Jeg kan heller ikke leve uten Eight Hour Cream fra Elizabeth Arden, eller oljene mine fra dōTERRA når jeg er på reise. Jeg kjøper body lotion etc. her, men hårproduktene mine fra Oribe ble selvfølgelig også med i kofferten fra Norge.

På kveldene: Lokalt er det The Collective sin rooftop som gjelder, men om man drar litt nedover kysten er det kule gigs på steder som Hotel Brunswick, hvor man garantert møter på søte surfere.

Mitt beste ferieminne: Det er søndagene når alle jentene har fri, og vi pakker surfebrettene og pikinikbagen i bilen og drar til en av favorittstrendene våre. Når jeg først er her setter jeg uendelig pris på hvert minutt jeg får med favorittjentene mine i strandkanten.

Ferietips: På Gold Coast er du avhengig av leiebil for å komme deg rundt. Det er ikke særlig å ta buss her, så skal du få sett de beste stedene må du ha bil.

Sjekk ut Snapper Rocks hvor verdens beste surfere møtes hvert år for Quiksilver og Roxy Pro.

Dra på roadtrip til Byron Bay, et av de vakreste og kuleste stedene jeg vet om (følg med på Instastory neste uke).

Spis middag på det Instavennlige hotellet Halcyon House i Cabarita.

Dra opp til fossefallene som ligger mellom regnskogen i fjellene ved Currumbin.

Powered by Labrador CMS