Tre steder det ikke snør i påsken

Noen drømmer om sol, varme, strender, eller bar asfalt og fortauskafeer i stedet for snø, ski, fjell, afterski og Kvikk Lunsj.

Publisert Sist oppdatert

Vår reiseblogger Cecilie Mevatne tipser om tre, varme steder du kan reise til i påsken. Vi vil dra NÅ!

VARME REISEMÅL I PÅSKEN

Etter en veldig snørik vinter er det jo en del som er ganske lei av snø og ønsker seg til alt annet enn fjellet i påsken. Om du er en av dem, finnes det steder hvor du kan få alt fra vår til sommerfølelsen rundt påsketider. Spørsmålet er hvor langt du orker å fly, og hva du ønsker å få ut av ferien. Jeg har selv både vært på Bali og i Australia rundt påsketider, men Firenze er et sted jeg bare har vært sommerstid, men jeg anbefaler å dra dit når det er litt kjøligere, som i påsken eller vårsesongen.

Reisetips: Slik blir flyturen mer behagelig

FIRENZE

Ønsker du en opplevelsesferie med kultur og historie er denne vakre italienske byen noe for deg. Her får du oppleve fantastisk arkitektur, katedraler, museer og selvfølgelig matopplevelser, som får en til å rulle ut av Italia som man alltid gjør. For alle «fashionistas» må man selvfølgelig få med seg det fantastiske Gucci-museet. Om lommeboken tillater det finnes det uendelig med shoppingmuligheter i Firenze. Husk også å besøke vakre restauranter i fjellsiden, gå gatelangs i byens smale gater og langs elven som deler byen. Våren kommer fortere til Firenze enn Norge, så om du setter kursen mot denne italienske byen i påsken kan du i hvert fall snike deg til rundt behagelige 15 grader.

BALI

Bali er en tropisk øy der det alltid er sommertemperaturer. Det eneste er at du noen ganger kan være uheldig med å havne der i regntiden og oppleve store nedbørsmengder.

Påsken faller i slutten av Balis regntid, og sjansene for mye regn er derfor mindre. Forrige gang jeg la påskeferien til Bali hadde jeg ikke en dråpe med regn. På Bali kan du boltre deg på fantastiske strender, shoppe alt fra billige lokale skatter til designerklær, leie din helt egen villa og spise noe av den beste maten du kan tenke deg. Og det beste av alt; Bali er enda et veldig billig ferieparadis. Det eneste minuset er at flyreisen tar et lite døgn.

Verdens vakreste strand: Denne MÅ du se!

AUSTRALIA

Ikke alle steder i Australia har sommer hele året, men du skal kunne finne ganske digge temperaturer over hele Australia i påsken. Australia har alt og det australske kontinentet vil garantert falle i smak enten du liker å kjenne på storbyfølelsen, er ute etter spektakulære naturopplevelser, vil dra på camping, eller ønsker deg en digg strandferie. Du bør kanskje beregne litt mer tid enn bare påskeuken når du setter kursen mot Australia. Flyreisen er nemlig ekstremt lang og i gjennomsnittet over 30 timer, med forbehold av hvilke flyselskap eller hvor mange mellomlandinger du har. Reiser du til et sted som Gold Coast vil gradestokken vise gjennomsnittet 19 til 28 grader rundt påsketider, og badetemperaturen vil ligge på behagelige 26 grader.

Se bloggen til Cecilie her!

Mer reise fra ELLE.no:

10 drømmereiser

ELLEs guide til Paris

ELLEs guide til New York

ELLEs guide til Milano

Powered by Labrador CMS