Elsker du mote og film? Da må du se denne!

Dette må du ikke gå glipp av!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med U.S Embassy Oslo

Gå ikke glipp av den legendariske filmen om Holly Golightly som spiste frokost utenfor smykkeforhandleren Tiffany´s på Fifth Avenue.

I samarbeid med Den amerikanske ambassaden, inviterer Cinemateket til en eksklusiv visning av filmen lørdag 23. november kl 17.00.

Det mest ikoniske bildet i amerikansk filmhistorie

En vever kvinne i en enkel svart kjole, perlekjede, store sorte solbriller, håret satt opp og med en croissant og en kaffe i hånden, titter uaffisert inn gjennom utstillingsvinduet til Tiffany´s i 1960-tallets New York.

I kjole fra legenden Hubert de Givenchy.

Holly Golightly – den ukonvensjonelle vandreren som søker etter en udefinert ideell lykke, ble selve symbolet på 1960-tallets enkle eleganse.

En musikal, en TV-serie og flere teateroppsetninger fulgte, men ingen kunne kopiere Audrey Hepburns originale tolkning av Holly Golightly i filmen Breakfast at Tiffany´s. Hun ble et tidløst moteikon i filmatiseringen av Truman Capotes kortroman fra 1961.

Blake Edwards Breakfast at Tiffany’s er innlemmet i den amerikanske kongressens liste over historisk betydningsfulle filmer. Den ble nominert til fem Oscar-priser og vant to, deriblant for beste musikk.

Sangen Moon River er kåret til den fjerde mest minneverdige i Hollywoods historie.

Nå har du en sjelden mulighet til å se Holly Golightly der hun først henførte en hel verden: på kinolerettet.

Som første film ut i en serie av amerikanske filmklassikere, presenterer Den amerikanske ambassaden i Oslo sammen med Cinemateket, den legendariske motefilmen Breakfast at Tiffany’s.

Powered by Labrador CMS