Mat

13. august, 2020

Knasende asiatiske tacos til middag i dag?

At det går an at noe som er så sunt, er så ufattelig godt!

Asiatisk taco: Denne asiatiske tacovarianten kan vi virkelig anbefale!

Så godt og så enkelt…

Asiatisk taco – Denne må prøves!

Knasende asiatiske tacos

3–4 porsjoner

Tid: 30 minutter

FYLL

stekeolje, f.eks. rapsolje
1 gul løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket eller revet

1 ss frisk ingefær, finhakket eller revet

2 medium store gulrøtter, i små terninger
2 små bokser grønne linser, totalt 350 g, skylt*
120 g valnøtter, hakket
2 ss soyasaus / tamari
3–4 ss hoisinsaus
1⁄2 ts chiliflak
100 g spinat, grovhakket

TIL SERVERING

2–3 hoder hjertesalat, evt. små tortillaer

3 vårløk, i tynne skiver

hoisinsaus
ristede sesamfrø (kan kjøpes ferdig)

tørre chiliflak eller frisk chili i tynne skiver

båter av lime eller sitron til pynt

PSST! Du kan gjerne ha i flere grønnsaker i miksen, for eksempel finkuttet paprika i ulike farger, squash eller stangselleri.

Slik gjør du:

Varm oljen på medium sterk varme og stek løken nesten blank før du tilsetter hvitløk, ingefær og gulrøtter og steker i 4–5 minutter til.

Tilsett så linser, valnøtter, soyasaus, hoisinsaus og chiliflak og bland godt.

Ha så i spinat, og stek til den har falt sammen.

Smak til med eventuelt mer chili, hoisin og soya.

Ha i litt syre i form av nypresset lime eller sitronsaft hvis du synes det smaker for søtt.

Server i enten et hjertesalatblad (anbefales sterkt!) eller en liten tortilla med hjertesalat inni, og topp med ønsket mengde frisk vårløk, chili, sesamfrø og saus.

* Hvis du vil bruke vegetardeig i stedet, så bytter du ut linser og valnøtter med 325–350 g deig, og steker den i litt olje før du tilsetter den i blandingen på samme måte som med linsene

Prøv også:

Knasende sommerruller med futt

Kremet sitrus- og gulrotcurry

Indisk blomkålgryte

Flere matoppskrifter finner du her! 

Relatert