Knasende asiatiske tacos til middag i dag?

Foto: Line Dammen.

At det går an at noe som er så sunt, er så ufattelig godt!

Publisert Sist oppdatert

Asiatisk taco: Denne asiatiske tacovarianten kan vi virkelig anbefale!

Så godt og så enkelt...

Asiatisk taco - Denne må prøves!

Slik gjør du:

Knasende asiatiske tacos

3–4 porsjoner Tid: 30 minutter

FYLL

stekeolje, f.eks. rapsolje 1 gul løk, finhakket 3 hvitløksfedd, finhakket eller revet 1 ss frisk ingefær, finhakket eller revet 2 medium store gulrøtter, i små terninger 2 små bokser grønne linser, totalt 350 g, skylt* 120 g valnøtter, hakket 2 ss soyasaus / tamari 3–4 ss hoisinsaus 1⁄2 ts chiliflak 100 g spinat, grovhakket

TIL SERVERING

2–3 hoder hjertesalat, evt. små tortillaer 3 vårløk, i tynne skiver hoisinsaus ristede sesamfrø (kan kjøpes ferdig) tørre chiliflak eller frisk chili i tynne skiver båter av lime eller sitron til pynt PSST! Du kan gjerne ha i flere grønnsaker i miksen, for eksempel finkuttet paprika i ulike farger, squash eller stangselleri.

Varm oljen på medium sterk varme og stek løken nesten blank før du tilsetter hvitløk, ingefær og gulrøtter og steker i 4–5 minutter til.

Tilsett så linser, valnøtter, soyasaus, hoisinsaus og chiliflak og bland godt.

Ha så i spinat, og stek til den har falt sammen.

Smak til med eventuelt mer chili, hoisin og soya.

Ha i litt syre i form av nypresset lime eller sitronsaft hvis du synes det smaker for søtt.

Server i enten et hjertesalatblad (anbefales sterkt!) eller en liten tortilla med hjertesalat inni, og topp med ønsket mengde frisk vårløk, chili, sesamfrø og saus.

* Hvis du vil bruke vegetardeig i stedet, så bytter du ut linser og valnøtter med 325–350 g deig, og steker den i litt olje før du tilsetter den i blandingen på samme måte som med linsene

Prøv også:

Knasende sommerruller med futt

Kremet sitrus- og gulrotcurry

Indisk blomkålgryte

Flere matoppskrifter finner du her!

Powered by Labrador CMS