Nudelsuppe med crispy tofu

Har du smakt dette? Sååå godt!

Publisert Sist oppdatert

Nuddelsuppe: Denne retten er et fullverdig måltid i en suppeskål!

Med kun få ingredienser får du en deilig buljong, som er enda bedre i kompani med hvetenudler og sprø tofu.

Nudelsuppe med crispy tofu

4 porsjoner

Buljong

3 gulrøtter

1 purre

1 l grønnsaksbuljong

4 ss soyasaus

Ingefærrot

2 ss finhakket sitrongress (frisk eller frossen)

Sprø tofu

250 g tofu (vanlig eller smaksatt)

4ssmel

4 ss vann

Brødsmuler

Olje (raps, solsikke)

Salt

Suppe

200 g tørre nudler

1 sitron

Soyasaus

Slik gjør du:

Skrell gulrøttene, finhakk purren og skjær gulrøttene i strimler. Legg innholdet i en stor gryte på middels varme, og tilsett buljong og soyasaus.

Deretter har du i sitrongress og finhakket ingefær. La det småkoke på middels varme.

Skjær opp tofuen i terninger.

Bland mel og vann i en skål (tilsett mer vann om nødvendig).

Legg brødsmulene i en egen skål og smak til med salt. Ha tofubitene i melblandingen og bland til alle bitene er godt dekket av blandingen. Dekk så tofuen med brødsmuler.

Varm opp oljen i en stekepanne på høy varme. Ha i tofuen, og stek til den er gyllenbrun (pass på at de blir sprø!). Legg bitene til side.

Ha nudlene i en gryte med kokende vann. Kok som anvist på pakken. Tøm av vannet og ha nudlene i buljongen.

Tilsett saften av en hel sitron. Server suppen i en skål, med noen biter av tofu oppi. Server soyasausen separat slik at den kan benyttes etter eget ønske.

TIPS:

Du kan kjøpe frossen ingefær og sitrongress, noe som er veldig nyttig når du bare trenger små mengder av gangen.

Asiatiske supermarkeder har alltid godt med ingefær og sitrongress, om du har problemer med å finne dette andre steder. Her finner du også andre billige og smakfulle krydder!

Powered by Labrador CMS