ELLE-intevju: Seinabo

Foto: Universal

Vi tok en prat med den svenske stjerna Seinabo.

Publisert Sist oppdatert

Et par år har gått siden svenske Seinabo Seys (27) stjernestatus skøyt fart da hun slapp kremlåta Younger i 2013. Siden det har hun turnert, og tilbrakt tid i studio. Nå er hun klar med ny musikk. Hun har allerede sluppet power-låta I Owe You Nothing i tillegg til Breathe, og en EP slippes i løpet av sommeren.

Mer musikk: Bli bedre kjent med Raye

Hva har endret seg musikalsk siden sist?

Jeg er tydeligere. Rent tekstmessig er budskapet mer direkte, mens produksjonen er litt enklere. Jeg har tenkt mye på tydelighet, det å komme raskest mulig til poenget, forteller Seinabo.

Lydbildet hennes ligger i et landskap av soul og moderne pop, og hun får oss både til å ville danse og til å ville ta til tårene. Seinabo har jobbet med å skrive mer positiv og glad musikk for å komme seg ut av «deppe-greia si», som hun selv kaller den.

Jeg må ikke være så «dark». Men, jeg har en tendens til å bli melankolsk, uansett hvor hardt jeg prøver å ikke være det, sier hun og humrer.

For Seinabo er låtskriving en rimelig rolig prosess.

Jeg samler på opplevelser, og så kommer gjerne mange ideer på én og samme gang. Er jeg for eksempel i en vanskelig periode, vil jeg ikke skrive. Jeg vil bare være lei meg, før jeg til slutt kommer ut på andre siden og kan skrive om lærdommen.

Siden hun slo igjennom som musiker, har Seinabo tatt til orde for kvinners rettigheter og kroppspositivisme, tidvis litt ufrivillig.

– Det finnes tross alt folk som er bedre til å prate om disse temaene enn det jeg er. Men jeg blir automatisk en forkjemper, fordi jeg er en person med den kroppen og hudfargen jeg har. I denne omgangen har jeg ikke bestemt meg for hvor mye jeg vil snakke om det. Alt jeg vil si, finner du egentlig i musikken min.

Siste nytt på ELLE.no

Alt om høstens blazere

Zara åpner gigantisk butikk i Norge

Powered by Labrador CMS