Bli bedre kjent med stjerneskuddet Raye

Foto: Universal

Les intervjuet vårt med artisten Raye her!

Publisert Sist oppdatert

Hils på Raye, en tjue år gammel artist og låtskriver fra England, som du garantert kommer til å høre mer fra i framtida.

Hun er smørblid, imøtekommende og snakkesalig når ELLE møter henne. ​

– Jeg liker støy, og prater mye. Jeg er en av fire søstre, og bor i travle Sør-London. Jeg blir redd av stillhet, sier Raye og ler. Tidligere i sommer var hun på et kjapt norgesbesøk for å gjøre promo, og har sluppet EP-en Side Tape.

HAR JOBBET MED JOHN LEGEND

I barndommen sang hun i kirka. Da hun var åtte, skrev hun sin første låt. Som fjortenåring gikk hun på anerkjente BRIT School for utøvende artister, der blant andre Amy Winehouse og Adele finpussa sangstemmene og skriveferdighetene sine. Etter to år sluttet hun.

– Musikk handler om erfaringer. Du må ut i verden og oppleve. BRIT School var et fantastisk forum å vokse i som artist, men til slutt måtte jeg finne meg selv uten å bekymre meg for hva klassekameratene mine mente.

Raye har allerede jobbet med flere av musikkens store stjerner, som Julia Michaels, Diplo, Charlie XCX og John Legend. Hun kaller musikken sin en blanding av pop og r’n’b, og er i ferd med å fordype seg i åttitallets lydbilde. På singelen Cigarette har hun med seg kvinnelige kolleger som Mabel og Stefflon Don; skikkelig girl power, altså.

KVINNER MÅ SLOSS OM PLASSEN

– Samarbeid med flere kvinner er sjeldent i musikkbransjen – hvorfor tror du det er slik?

– Dessverre er det slik bransjen har behandlet kvinner fram til nå: «Det er ett rom, og nå må kvinnene slåss om plassen i det rommet.» Kvinner er blitt fortalt at andre kvinner er konkurrenter, men det stemmer jo ikke. Vi kan vinne, alle sammen!

Du har vel fått med deg Beyonce x Balmain?

Powered by Labrador CMS