Brokkolipasta med blåmuggost

Den perfekte hverdagsmiddagen.

Publisert Sist oppdatert

Gitte & Filip er så gode på å inspirere med gode oppskrifter og fantastiske, fristende bilder.

I dag må vi bare dele oppskriften deres på pasta med brokkoli, blåmuggost, chilli og persille.

«Alle har vi våre hverdagsretter. Retter man lager gang på gang, som et sikkerhetskort i ermet når du ikke vet hva annet du skal lage. Og som du synes er skikkelig godt, så klart. Det er jo en viktig grunn til å lage det gang på gang. Brokkolipasta er en sånn rett for oss her hjemme. Jeg har nesten alltid lyst på det – og jeg lager det sikkert en gang i uka. Med små og større variasjoner. I dag har jeg laget det med blåmuggostsaus, og det ble helt topp.»

Ingredienser

1 pakke brokkolini (små tynne brokkoli)

2 kopper oppkuttet bladpersille

4 hvitløksfedd

200-300 gram penne

tørket chili

salt

olivenolje

ca 100 gram blåmuggost

matfløte, ca. 2dl

Tilberedning

Sett på en stor kjele med saltet vann. Når vannet koker har du oppi pastaen og lar den koke til den er nesten myk. Men bare nesten. Da har du oppi oppkuttet brokkolini og lar den koke et par siste minutter med pastaen. Hell så av vannet, men spar litt av det i en kopp. Fres skivede hvitløksfedd i olivenolje. Tilsett pastaen, brokkolini, og bladpersille. Rør godt sammen og la alt putre på svak varme. Spe på med litt av vannet fra pastaen og mer olje. Smak til med salt og tørket chili.

I en liten kjele varmer du blåmuggost og fløte på svak varme til det blandes sammen og blir flytende.

Server pastaen med blåmuggost saus ved siden av.

Se flere nydelige oppskrifter på bloggen til Gitte & Filip!

Mer pasta:

Klassisk Arrabiata

Verdens beste og enkleste pastarett

Powered by Labrador CMS