Ikoniske franske dufter

Foto: Produsentene, Instagram/@dior

Denne våren vil vi lukte som en ekte «Parisienne»!

Publisert Sist oppdatert

Fransk parfyme: Vi feirer den første vårmåneden med French Month på ELLE.no, og er det en ting vi ikke kommer utenom så må det være de franske duftene.

En ekte pariser dufter av uperfekt perfeksjon. Det kan nesten virke som de franske kvinnene er uoppnåelig effortless, men bak den naturlige og tilfeldige fasaden skjuler det seg som regel kalkulerte beregninger. Her har vi samlet våre favoritter blant de franske parfymene, og gleder oss til å gå en velduftende vår i møte.

Vi er godt inne i vår franske måned, og har allerede drømt oss bort i lekne bereter, klassiske trenchcoater, deilige hvite jeans og silkeskjerf vi vil style i ekte Parisienne-stil.

I skrivende stund er moteuken i Paris akkurat avsluttet, og vi sitter igjen med så mange inntrykk og ikke minst, mye inspirasjon – vi gleder oss mildt sagt til høsten!

Franske dufter

Chanel Coco Mademosielle

Coco Mademosielle fra Chanel, kr 1200

Det skal nesten godt gjøres å finne noe mer fransk en selveste Chanel, og den første duften vi vil trekke frem, bærer preg av motehusets uformelle eleganse.

Coco Mademoselle er en frisk, feminin og eksklusiv duft. Den er leken, litt vågal og perfekt for å feire at det endelig er vår.

YSL Opium

Opium fra YSL, kr 705

Yves Saint Laurent sin Opium er en selvsagt klassiker vi ikke kommer utenom.

Den er sexy og dramatisk, mystisk og sensuell – men likevel er den dekadent og sofistikert.

Dette er den perfekt kveldsduften!

Miss Dior

Miss Dior fra Dior, kr 745

Vi kan ikke snakke om franske parfymer uten å inkludere selveste Miss Dior. Dette er uten tvil en ikonisk duft, som skriker vår.

Den er frisk og floral, men samtidig elegant. Denne klassikeren har stått på franske baderomshyller siden 1947, men likevel er den moderne og ungdommelig selv den dag i dag.

Frédéric Malle Portrait of a Lady

Portrait of a Lady fra Frédéric Malle, kr 3000

Det franske parfyme-huset, Editions de Parfums Frédéric Malle, ble opprettet i 2000, og har siden den tid lagt sin eim over travle parisiske gater.

Portrait of a Lady er krydret og varm, men på en pudret og feminin måte. Dette er en duft som smelter inn i huden og oppleves autentisk og jordnær. Denne modne, men moderne duften er verdt å sjekke ut.

Louis Vuitton Attrape-Rêves

Attrape-Rêves fra Louis Vuitton, kr 2300

Motehuset Louis Vuitton har røtter helt tilbake til 1854, og fortjener uten tvil en plass på vår liste over våre franske favoritt dufter.

Attrape-Rêves fra Louis Vuitton er en parfyme som lukter eksklusivt og spesielt, men som allikevel vil falle i smak hos mange. Den er frisk, floral og søt med framtredende noter av rose – en leken duft det er enkelt å forelske seg i.

Perfekt om sommeren, da den lukter rent og frisk på huden etter noen timer.

Hermès Jardin Sur Le Lagune

Jardin Sur Le Lagune fra Hermès, kr 650

Erkefranske Hermès har siden 1837 forsynt både den friske og den internasjonale eliten med tradisjonstunge luksusvarer av ulikt slag. Vi kan vel nesten ikke unngå å la tankene fare til franske herskapshus, eller luksuriøse gater når vi tenker på dette motehuset.

Hermès sin Jardin Sur Le Lagune lukter av hvite blomster i kombinasjon med friskt hav. Den blir mer pudrete og tre-aktig på huden etterhvert, og passer perfekt i sesongen vi går i møte.

For deg som liker unisex-dufter, som gjerne heller noe mer mot den feminine siden, kan dette være duften du har lett etter.

Powered by Labrador CMS