Slik fikser du vipper, negler og hudbehandlinger hjemme

Foto: @emilydidonato og produsentene

Er vippene på halv tolv, shellacen nesten ødelagt eller huden gusten og tørr? Da kan disse hjemmebehandlingene være til hjelp!

Publisert Sist oppdatert

Hjemmespa: Negler, vipper, hud og hår er riktignok ikke de største problemene vi står overfor nå, men det må være lov å irritere seg litt over at man ikke rakk å fylle på vippene eller legge ny shellac før alle salonger ble stengt. Heldigvis finnes det noen snarveier du kan ta som gjør disse skjønnhetsproblemene litt mindre problematiske. Og kanskje hjelper det også både på humøret og kjedsomheten å ta litt ekstra vare på kroppen i disse dager?

Elisabeth Lein Oksvik er grunnlegger av skjønnhetssalongen Beth's Beauty, som er ledende innen skjønnhet, helse og velvære. Hun forteller at hun og de ansatte var nødt til å tenke kreativt når de måtte stenge for alt av behandlinger.

Ny arbeidshverdag

– Datoen 12. mars endret virkelig vår jobbhverdag, selv om vi en stund i forveien hadde snakket internt om tiltak, endret våre rutiner på renhold, engangsutstyr og hadde innført utreisenekt. I tillegg satt vi de som hadde vært på reise i karantene før dette ble bestemt fra regjeringens side. Vi følger alltid FHI sine retningslinjer for hygiene, men trappet opp og kjøpte inn ekstra munnbind, hansker og antibac. Vi diskuterte også om vi skulle slutte å behandle, men da pressekonferansen til Erna og helseministeren ble vist 12. mars, ble den avgjørelsen tatt for oss. Det er veldig vanskelig å skulle stoppe driften, men også deilig at avgjørelsen kom fra sjefen over nesten alle sjefer, Erna Solberg.

Hvordan opplevde du situasjonen som fulgte og hvilke endringer gjorde dere?

Fiks vipper og negler hjemme

Har du noen tips til hvordan man kan fikse negler, vipper, hud og føtter hjemme, hvis man vanligvis gjør dette i salong?

– Samtidig som man er redd, oppgitt og plutselig har en hel del papirarbeid som var nytt for oss, måtte vi være kreative. Vi var nødt til å permitterte noen, men valgte å holde salongene åpne for drift i forbindelse med salg og veiledning over disk. Det er jo handel på lik linje med all annen handel. De kundene som hadde booket inn behandlinger måtte vi utsette til det er trygt og lov å starte opp igjen. I tillegg til å selge og veilede over disk sender vi også varer med posten og har også begynte å kjøre produkter hjem på døren til kunder i Oslo. Våre fagterapeuter tilbyr også veiledning på hud, negler, vipper og lignende over telefon og Skype, forteller Elisabeth.

Dette er den hotteste negletrenden akkurat nå.

Hårkurer og hjemme-pedikyr

Hvilke andre behandlinger synes du vi kan gjøre litt mer av nå som vi har ekstra mye tid hjemme?

– Våre kunder benytter oss normalt til hudrutiner, vippe-extensions, neglbehandlinger, fotpleie osv. Nå som man jo ikke får utført dette, har vi laget noen løsninger for hjemmepleie. Negler trenger du å file ned på lengden, fil da ned på tykkelsen og overganger med en buffer og bruk Vinylux-lakk som forsegler og holder lenge. Har du shellac på som ikke lenger er så pen, så selger vi shellac-fjerner og folie man bruker ved å pakke inn neglene for å løsne lakken. Etterpå påføres ny lakk hjemme. Eller, hvis du nå ønsker å gi dem en fukt- og keratinkur-boost, kan du bruke Rescue som er en styrkende keratin-«olje» du påfører hver dag for å bygge opp neglene etter fjerning av shellac, gelé eller akryl.

Disse rutinene gir deg drømmehåret!

– Vipper blir jo også stusselige nå. Det er viktig å ikke dra de av eller klippe dem. Benytt heller et vippeserum for å bygge opp dine egne vipper. Du kan også bruke for eksempel magnet-vipper eller andre løsvipper som ikke sliter på dine egne. Vi selger alltid masse av dette, men spesielt mye nå om dagen. Vi opplever at magnet-vippene gjør overgangen lettere for mange.

Skrubb og selvbruning

Hva med kroppen? Den er jo ganske tørr og gusten nå etter vinteren.

– Husk at håret aldri kan få for mye kur. Nå er tiden for skikkelig pleie av håret med næringsrike hårmasker! Når du nå har mer tid hjemme anbefaler vi også peelinger og masker. Du kan også gi huden en skikkelig vitaminboost ved å peele godt, legge på en maske som er tilpasset din hudtype og behov. Etter masken kan du jobbe et serum eller ampuller inn i huden – dette gjør virkelig en forskjell. – Føttene dine trenger en peeling de også, og der er et supert tips å sette beina i lunkent vann og fjerne hard hud under føttene og rundt neglene. Ta så på en peeling-maske på føttene i ca. 10-20, min avhengig av hvilken type du velger. Vask av og fil bort resten av huden som løsner av masken og smør så inn føttene med en mykgjørende krem. Avslutt med en kul og fargerik lakk på neglene, tipser Elisabeth.

Her finner du flere gode skjønnhetstips.

– Kroppspeeling kan du enkelt gjøre hjemme. Skrubb eller peel hele kroppen før du går inn i dusjen eller oppi badekaret. Stå på et håndkle og påfør peelingen på tørr hud, og sørg for å virkelig skrubbe huden. Blir peelingen trå kan du tilsette litt vann. Når du er ferdig dusjer du huden godt. Når du har tørket deg kan du påføre en god bodylotion eller kroppsolje. – Nå når huden er silkemyk og gjennomfuktet, er det perfekt å bruke selvbruning – man bør jo alltid peele før man bruker det uansett. Husk imidlertid på at ikke all peeling egner seg like godt til bruk før selvbruning, det gjelder spesielt de som er oljebaserte. Spør salongen om rett peeling til selvbruning. Er du tørr på knær, albuer eller andre områder av kroppen, så bør du en lett bodylotion der før du starter med påføring av selvbruning. Alle tørre hudpartier trekker til seg mer krem og du kan derfor bli altfor brun der. Det er også mange som ikke vet at de ulike fargetoner på selvbruning passer ulike hudtoner. Det er ikke alltid sånn at medium, dark og extra dark bare beskriver fargestyrke. Det er også ulike rødpigmenter og grønnpigmenter i de forskjellige typene, så det kan være lurt å spørre klinikken om hva som blir rett for din hud.

Powered by Labrador CMS