Har du sjekket ut Oslos kanskje kuleste konseptbutikk?

Vi tok en prat med duoen bak.

Publisert Sist oppdatert

Sorgenfri: På hjørnet av Sorgenfrigata og Ole Vigs Gate på Majorstua, finner du konseptbutikken SORGENFRI, som er startet av Mardou & Dean-designer Ingrid Bredholt og landskapsarkitekten, Vaar Bothner.

Et møtepunkt for mennesker som ønsker å samarbeide og realisere prosjekter innen ulike fagfelt i krysningen mellom kunst, design, kultur og mote.

– Vi synes spesielt mote-Norge trenger et mer variert utvalg og mindre, mer spennende merker.

SORGENFRI - En ny mote- og kunstarena

Foto: Calle Huth.

Til daglig fungerer lokalet i Sorgenfrigaten 16 som butikk og kafé i 1 etasje, med utstillingslokale i underetasjen.

På kveldstid tas lokalet i bruk til utstillinger/vernissager, showroom, boklansering, filmpremierer og konserter.

Fortell om konseptet Sorgenfri?

– Vi ønsker at SORGENFRI skal være et sted for kunstnerisk utfoldelse, uten regler og med minst mulig fokus på det kommersielle, vi tror at dette driver frem innovasjon og nyskapende prosjekter. Samtidig som vi er et sted med fokus på kunst og design, er også bærekraft en viktig del av prosjektet. – Bærekraft er grunnleggende for god design. Vår filosofi er å bruke kortreiste materialer der det lar seg gjøre, satse på gjenbruk og investere i produkter av god kvalitet som varer lenge. Videre fremme kunstnere og designere med små produksjoner og mye kunnskap og søke oss bort fra masseproduksjoner.

Hva finner vi på Sorgenfri?

– Både små og større butikker tør ikke satse på mindre brands og produksjoner, og det setter en stopper for utviklingen i bransjen. Vi ønsker derfor å sette fokus på produktet og prosessen bak godt kunsthåndverk, og vise frem det som finnes av unge lovende, men også mer etablerte kunstnere og designere.

Rundt 30 prosent av samlingen er tidligere eide produkter.

– Ting og klær må ikke byttes ut hele tiden, ta vare på de! Vi vet at vi gjennom prosjektene våre kun gjør en liten forskjell, men samtidig viser vi frem noen av de store mulighetene vi har rundt oss til andre.

Fortell litt om dere som står bak?

– Vi er Ingrid Bredholt som er utdannet industri- og klesdesigner og Vaar Bothner som er landskapsarkitekt. Vi har begge tidligere jobbet flere år som modell før vi utdannet oss videre. Vi møttes da Vaar jobbet med Mardou&Dean. Vi har begge gjennom mange og lange reiser blitt inspirert til å velge å jobbe med egne konsepter og videre starte SORGENFRI.

Hvorfor ønsket dere å åpne en slik butikk?

– Vi har på mange måter skapt vårt eget drømmeprosjekt. Vi føler også at vi er på vei til å bygge opp noe som er sårt tiltrengt her i Oslo, og i Norge forøvrig. Det finnes så mange fantastisk dyktige kunstnere og designere her i landet, som mangler en plattform for å vise frem sine arbeider, også synes vi at design i krysningen kunst er veldig spennende.

Hva har dere å tilføre Oslos hovedstad?

Foto: Calle Huth

– “Butikkdøden” har blitt et kjent begrep, og mens nettbutikkene tar over så ønsker vi å gjøre noe annet. Vi kan ikke la byen vår stå igjen med tomme butikkvinduer, og vi tror at det å kunne tilby en opplevelse vil bli viktigere og viktigere. Vi vil at SORGENFRI skal være et sted man oppsøker for å hente inspirasjon, når du vil lære noe nytt og hvor du også bare kan nyte en matcha i solen.

Hvem er målgruppen?

– Alle er målgruppen vår. Vi har fått så mye bra respons, og er overrasket over aldersspennet. Vi har faste kunder mellom 16-90, og det er så hyggelig! Vi driver med prosjekter innenfor et såpass bredt spekter, at vi tror at alle kan finne noe av det vi viser og gjør relevant.

Mer mote i Oslo: Åpnet 800 kvm motemekka på Majorstua.

Powered by Labrador CMS