Telefonen har de fleste alltid med seg på reisen og den kan bli din beste hjelper og reiseguide om du bare laster ned de riktige appene. Her får du tips til åtte apper som du kan ha stor nytte av neste gang du skal ut å reise - uansett om du skal reise innenlands eller utenlands i sommer.

Reiseapper: Her er de beste

Around Me

Appen finner ut hvor du er og gir deg de beste barene, restaurantene, matbutikkene, kinoene, sykehusene rundt deg. En fantastisk app å ha om du ikke har oversikt over byen du befinner deg i eller bare trenger noen ekstra tips.

Google Maps

Det er bare å innrømme det, google maps er uunværlig når man er på reise! Lurer du på veien til en restaurant eller er du i tvil om taxisjåføren kjører riktig? (Andre enn oss som ikke alltid stoler på taxisjåfører som ikke snakker engelsk?), så er denne appen genial å bruke. Dessuten har den hundre prosent oversikt og den er en reddende engel om du har forvillet deg inn i en liten landsby med leiebilen din.

Hotel Tonight

Om du klarer å ha litt is i magen på reise, er denne hotellappen genial å bruke! Her kan du få rabatterte priser på hoteller rundt om i verden. Hotellene på denne appen er alltid av høy standard og hotellene har direkte med appen å gjøre, slik at du slipper eventuelle mellomlegg som andre hotellnettsteder tar. Du kan også bestille god tid i forveien og du får i tillegg bonus hver gang du verver noen inn i appen eller bestiller hotell via den.

Weather Pro

En detaljert værapp med prognoser for mer enn to millioner plasser i verden. Du får spesifikt strandvær såvel som vanntemperaturer og værvarsler. Du kan få syvdagers prognoser og tretimersintervaller som gjør det lett å planlegge reisedagene dine.

Citymapper

Om du vil dra nytte av kollektivtrafikken i den byen du er på reise i, kommer du til å se på Citymapper som en gullgruve. Den fungerer i de fleste store byer i hele verden. Den inkluderer metro, busser, tog sykkelutleie og har også integrert Über-app.

Livetrekker

”Men hvor lå nå den koselig cafeen vi akkurat gikk forbi?” Hvor mange ganger i løpet av reisen tar du deg selv i å tenke slik? Et par ganger minst. Nå kan du forvandle reisene dine om til et interaktiv kart hvor veien du har gått blir spart på. Med andre ord - enkelt å spare seg selv for. Om man vil. Synes man at det føles som at storebror passer på deg, er det bare å stenge av sparefunksjonen. Du kan også dele reiseveien din og skape et interaktiv kart med bilder, tekst og lydfiler som fungerer som en reisedagbok.

Google Translate

Slipp dumme misforståelser ved å bli forstått på mange ulike språk. Med Google Translate kan du lett oversette mellom hundre ulike språk, og mange av de fungerer også offline. Du kan også ta bilder av skilt og oversette direkte fra bildet i appen.