Nå kan du shoppe på Instagram

Foto: Imaxtree

Nå kan du handle det du ser på Instagram uten å forlate appen.

Publisert Sist oppdatert

I går lanserte Instagram en helt ny funksjon: shopping.

Tidligere har man bare kunnet tagge personer og andre profiler i bildene sine. Hvis folk trykker på bildet kommer da brukernavnet til den som er tagget opp på bildet. Ved å trykke på brukernavnet som kommer opp, kommer du videre inn på profilen til den som er tagget.

Nå har Instagram tatt denne tagge-funksjonen videre og du kan shoppe direkte i appen.

Sniktitt i nyeste ELLE her!

SLIK SHOPPER DU PÅ INSTAGRAM

De nye produkt-taggene fungerer som person-taggene; du trykker på bildet og navnet på produktet og prisen kommer opp. Hvis du trykker på taggen kommer du inn på en ny side med mer informasjon og en "shop now"-funksjon, som tar deg inn på en ny side hvor du kan handle produktet direkte. Alt skjer i Instagram, så du forlater aldri appen og kommer inn på en nettside/nettbutikk.

Instagram har for lengst gått fra å være et sted hvor man bare publiserer bilder. Influencere, kjendiser og andre kommersielle aktører bruker appen til å tjene penger og selge produkter via sponsede innlegg og annonser. Med den nye shopping-funksjonen åpner det seg helt nye muligheter for salg i den populære appen som, ifølge Ipsos, har over 2,2 millioner brukere i Norge.

Instagram er et mekka for inspirasjon hvor trender skapes og sprer seg, og den nye handlefunksjonen gjør det mulig å kjøpe det man ser direkte i appen.

Alle kan benytte seg av den ny funksjonen så lenge man har en underliggende løsning for netthandel.

Det er mer som et markedsføringskonsept for de som allerede har en nettbutikk. Det som er fint er at små- og mellomstore bedrifter får muligheten til å konkurrere på lik linje med de største, sier Paulseth til dinside.no.

Dinside skriver at det enda ikke er noen norske aktører som bruker den nye shoppe-funksjonen i Instagram, men det kommer helt sikkert snart.

Du følger vel ELLE Norge på Insta?

Powered by Labrador CMS