Tid for boost!

På tide å gi huden en skikkelig boost? Ja, takk!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Skincity.

Endelig er våren her! Og vi vil naturligvis møte denne sesongen som den beste versjonen av oss selv. Derfor har vi spurt ekspertene i Skincity om deres beste råd og produkter for å gi huden en skikkelig boost! Psst. Skincity har 20% på utvalgte hud-boostere tom 31. mars. Sjekk ut skincity.com/no.

Skincity er vår hudpleieklinikk online, og de tilbyr alt du kan forvente av en fysisk hudpleieklinikk, gjennom digitale løsninger. Visste du forresten at du kan chatte direkte med hudterapautene hos Skincity? Dersom du føler deg usikker på hvilket produkt bør velge, eller har spørsmål om din hud, kan du enkelt få eksperthjelp - uansett hvor du befinner deg. Ta turen innom Skincity!

Hudterapaut hos Skincity, Naomi Panesar, veileder oss denne gangen mot en friskere, gladere og mer glødende hud.

Hva er egentlig et serum og hvorfor er det så bra?

– Et serum utgjør grunnlaget i hudpleierutinen da det, med sin lette konsistens og høye konsentrasjon av aktive ingredienser, gjør det mulig med fokusert behandling dypt nede i dermis, hvor de levende hudcellene befinner seg. Mange ønsker å behandle rynker, urenheter og tørrhet – og for å behandle dette må man bruke konsentrerte produkter som kan trekke dypt ned i huden. Huden vår består av tre ulike lag, som man best behandler ved å påføre flere produkter lagvis. Et serum kan behandle flere tilstander enn hva man kan oppnå med f.eks bare en fuktighetskrem, da serumets ingredienser har en mindre molekylstørrelse enn hva en fuktighetskrem har – og dermed kan penetrere dypere ned i huden. Dette gjør også at ingrediensene i et serum gjerne er mer kostbare, noe som gjør at også et serum ofte har en høyere pris enn en fuktighetskrem.

Hydra Cool Serum fra iS Clinical, 669,-

Et fuktserum passer alle hudtyper, og en lett variant som dette er perfekt å legge først i serum-rutinen

Antioksidant Booster fra Verso, 849,-

Dette antioksidant-serumet har en rikere tekstur som gjør det perfekt å påføre over et fuktserum for å gi huden maksimal beskyttelse mot frie radikaler.

Professional C Serum 20% fra Obagi, 1349,-

Foretrekker man et rikere serum som gir fukt og glød så er dette serumet fra Obagi Medical et veldig godt alternativ som passer alle hudtyper.

Kan man bruke flere serumer oppå hverandre?

– Å bruke flere serum over hverandre kalles ofte for «layering», og dette begrepet har sirkulert innen hudpleie en stund, nettopp fordi det å påføre flere tynne lag av produkter ofte kan gi svært gode resultater. En tommelregel for hudpleierutinen generelt og også når man skal påføre flere serum er at de tynneste produktene skal påføres nærmest huden. Grunnen til dette er at produkter som essence water, serum, ampuller og boosters ofte har en lettere konsistens med en høy konsentrasjon av aktive ingredienser med små molekyler, noe som innebærer at de kan penetrere dypere ned i huden. De er også ofte vannbaserte, noe som gjør at andre produkter enkelt kan trekke gjennom til huden. Kremer og oljer som er næringsrike skal påføres sist i rutinen, da de kapsler inn alle aktive ingredienser man har påført tidligere. Vent en stund mellom hvert lag, slik at produktet får muligheten til å trekke godt inn. Dette gjelder også for serum, påfør det tynneste serumet først og det med tykkest konsistens (f.eks oljeserum) sist. Dersom du har flere serum med samme konsistens, kan du legge det mest aktive serumet nærmest huden.

Silymarin CF fra SkinCeuticals, 1659,-

Dette kraftfulle C-vitaminserumet er er en nyhet tilpasset en fetere hudtype som lett får kviser!

Earth Sourced Power Berry Serum fra Paula’s Choice, 369,-

Et superfint antioksidant-serum for deg med en sensitiv hud, da det beroliger og tilfører fukt i tillegg til å beskytte.

C E Ferulic fra SkinCeuticals, 1659,-

Kanskje det mest kjente C-vitaminserumet som finnes? Og ikke uten grunn, dette inneholder 15% askorbinsyre!

Holder det å bruke bare serum og ikke krem i tillegg?

– Selv om serumet blir beskrevet som det mest aktive produktet, betyr ikke dette at man bør droppe fuktighetskremen, og bytte den ut med et serum! Serumet vil fungere som en såkalt katalysator, ved at det vil forsterke hele hudpleierutinen og gjøre de etterfølgende produktene mer effektive. For mens serumet går ned i dybden, skal kremen ligge på hudoverflaten og tilføre fuktighet og beskyttelse. I tillegg er kremen et viktig steg for å forsegle serumet inne i huden, så sammen vil de to produktene gi et mye bedre resultat enn noen av de alene.

Ultra Sheer Daily Defense SPF 30 fra Paula’s Choice, 399,-

Å bruke en dagkrem med antioksidanter er også god beskyttelse! Denne er tilpasset en kombinert hudtype.

First Concentrate fra Skincity Skincare, 399,-

Serum med niacinamide, som både fungerer som antioksidant og samtidig jevner ut porestørrelsen.

Hvorfor er antioksidanter bra for huden?

– Antioksidanter er et fellesnavn på ulike stoffer som er viktige for å beskytte kroppen mot frie radikaler. Frie radikaler som påvirker huden finnes i blant annet UV-stråler, forurensning og sigarettrøyk. Frie radikaler er molekyler som mangler elektroner, og som derfor angriper andre komplette molekyler for å stjele deres elektroner – og da brytes dette molekylet ned. Denne prosessen blir ofte illustrert med et oppskjært eple som blir brunt. Og det antioksidantene gjør er at de «donerer» sine elektroner til de frie radikalene, slik at de unngår å bryte ned huden! Det som skjer med huden når den angripes av frie radikaler er en nedbryting av hudcellene, noe som på sikt viser seg i form av aldringstegn som tørrhet og rynker. Og for å unngå dette er nettopp antioksidanter i hudpleie viktig! Dessverre vil ikke antioksidanter i maten kunne bidra på samme måte som antioksidanter påført utenfra, og jeg anbefaler derfor å bruke et antioksidant-serum på dagtid for å beskytte huden. Det finnes mange ulike typer antioksidant-produkter, hvorav serum gjerne er de mest populære! Mange tenker gjerne umiddelbart på C-vitaminserum, men det er mange andre antioksidanter som også er fine for huden!

Er det noen spesielle ingredienser man bør se etter om man vil sikre at det er mye og gode antioksidanter i produktet man kjøper?

– Se gjerne etter vitaminer som A-,B3-, C- eller E-vitamin da dette er vitaminer med mye antioksidanter. Husk også å se etter hvor mye det er av ingrediensen i produktet – jo høyere oppe på produktlisten, jo mer er det av ingrediensen! Når det gjelder C-vitamin finnes det svært mange derivater og varianter av ingrediensen, men se gjerne etter askorbinsyre på ingredienslisten da dette er den mest konsentrerte formen. Har man en litt mer sensitiv hud er det fint å velge litt mildere varianter som askorbylpalmitat. For å finne E-vitamin kan man se etter tokoferol i ingredienselisten. Vitamin B3 eller niacinamide er en super antioksidant, som samtidig også hjelper viktige enzymer i huden med å danne kollagen og lipider, for å støtte hudens barrierefunksjon. Andre ingredienser som inneholder mye antioksidanter er acai og grønn te som vi kjenner fra kostholdet som viktige antioksidant-givere!

Er det ekstra viktig å bruke antioksidant-produkter om sommeren?

– UVA-stråler er tilstede året rundt og når oss også gjennom vindusglass, og i tillegg er det langt mer enn bare UV-stråler som danner frie radikaler i huden vår – som forurensning. Derfor vil jeg si at det er nødvendig med et godt antioksidant-serum hele året, men siden mengden UV-stråler øker dramatisk på sommerhalvåret er det nok ekstra viktig da. Husk også at antioksidant-serumet kan påføres på kvelden også, da vitaminene gjerne bidrar til å jevne ut hudtonen og gi fin glød – så det er ikke bare på dagtid det er lurt å bruke slike produkter! Utover antioksidant-serum, finnes det også mange andre produkter som er tilpasset antioksidanter – nettopp fordi det er så fantastiske ingredienser! Legg gjerne en ansiktsmist i vesken, og bruk en dagkrem tilsatt antioksidanter – så er du sikker på at huden din er mer beskyttet.

Antioxidant Hydramist fra Dermalogica, 459,-

Å bruke en fuktmist med antioksidanter noen ganger i løpet av dagen er smart om man bor i en storby!

Kanskje har du fått lyst til å prøve et nytt serum, eller kanskje du vil legge til et annet boostende produkt i din hudpleierutine etter å ha lest dette? Vel, da passer det helt perfekt at Skincity har 20% på utvalgte boostere nå i mars! Sjekk utvalget her!

Powered by Labrador CMS