Vær obs på produkter som hevdes å ha desinfiserende effekt

Foto: S O C I A L . C U T/ Unsplash

Mattilsynet advarer om at det pågår villedende markedsføring av kosmetiske produkter som hevdes å ha en desinfiserende effekt.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alle som har gode hensikter selv i disse korona-tider.

I en kunngjøring på Mattilsynets nettside i dag, skriver de at de har registrert en økende interesse for kosmetiske produkter som hevdes å ha en desinfiserende og antiseptisk effekt, slik at man blir beskyttet mot koronavirus:

«Det sirkulerer oppskrifter og salg av produkter på ulike sosiale medier. Forbrukere må være oppmerksomme på at dette er villedende og ulovlige påstander om kosmetiske produkter. Noen hevder at ulike kosmetiske produkter kan brukes til å desinfisere hender og overflater, slik at man blir beskyttet mot koronavirus. I annonser navngis blant annet spesifikke eteriske oljer som sies å ha denne egenskapen. Det er ikke lov å påstå at et kosmetisk produkt har desinfiserende effekt. Det er heller ikke tillatt å selge eller markedsføre produkter med påstand om at de er desinfiserende, dersom biocidet (stoffet som bekjemper uønskede for eksempel bakterier og virus) ikke er listet som et aktivt stoff.»
Les mer hos Miljødirektoratet: Krav til desinfeksjonsmidler i Norge.
Powered by Labrador CMS