Dette må du vite om «nye» Saint Laurent

– Holdt ellevilt moteshow i Paris i går, med Eiffeltårnet som bakgrunn.

Publisert Sist oppdatert

Saint Laurent: Moteuken i Paris er i gang og først ut til å vise hva vi bør gå med neste sommer, var motehuset Saint Laurent.

Og neste sesong hos Saint Laurent blir både sexy, vampete og sort.

Kolleksjonen ga oss assosiasjoner til Yves Saint Laurent på 60-tallet med både den ikoniske smokingen fra 1966 og safari-looken fra 1967.

Dette antrekket gir oss tydelige assosiasjoner til safaristilen vi så godt kjenner igjen fra 60-tallets Yves Saint Laurent.

Slik vil vi gå kledd neste sommer - med tørkle på hodet og masse sigøynerinspirerte smykker.

På catwalken

Igjen hadde Saint Laurent brukt vakre Eiffeltårnet som bakteppe, og mens tårnet glitret om kapp med kjendisene på første rad, spankulerte den ene supermodellen etter den andre ned catwalken.

Her var både Kaia Gerber, Freja Beha Erichsen, Anja Rubik og Naomi Campbell å se.

Kaia Gerber

Naomi Campbell

Freja Beha Erichsen

Anja Rubik.

Belgiske Anthony Vaccarello har gjort store ting med merkevaren Saint Laurent. Men hvem er egentlig designeren bak?

Fakta om Saint Laurents sjefdesigner Anthony Vaccarello

Anthony Vaccarello under gårsdagens motevisning i Paris.

Anthony Vaccarello er 37 år gammel, har italienske foreldre, men er oppvokst i Brussel i Belgia.

Til tross for sin unge alder har Vaccarello allerede jobbet for kjente motehus som Fendi og Versus Versace, i tillegg til sitt eget brand; Anthony Vaccarello.

I 2016 tok han over stafettpinnen etter Hedi Slimane, som sjefdesigner for Saint Laurent.

Slimane, som nå er sjefdesigner hos Celine, gjorde store og drastiske endringer med YSL i sin tid. Han fjernet blant annet Yves fra Yves Saint Laurent-logoen, rebrandet merket og gjorde Saint Laurent mer moderne, rocka og sexy.

Anthony hadde store sko å fylle da han i 2016 tok over roret etter Hedi Slimane, og han har klart å føre Saint Laurent-navnet videre med bravur.

De siste årene har han blant annet brakt litt av glamouren fra den ikoniske Yves Saint Laurent-epoken, da Yves selv var designer, tilbake og han har klart å holde Saint Laurent-brandet hot og aktuelt.

Gårsdagens visning i Paris, er nok et eksempel på hvordan Anthony Vaccarello klarer å binde de ikoniske "Yves"-plaggene med nåtidens trender.

Powered by Labrador CMS