Hvilken rens passer din hud?

Vi lærer mer om et av de enkleste, men viktigste stegene i hudpleierutinen, nemlig rens.

Publisert Sist oppdatert

I annonsesamarbeid med Skincity.

Det er endelig klart for denne månedens hudspalte med vår samarbeidspartner Skincity!

Skincity er en hudpleieklinikk online, som tilbyr et eksklusivt sortiment med profesjonell hudpleie og pleiende make-up. Hos Skincity kan du blant annet få kostnadsfri rådgivning av erfarne hudterapauter, slik at du kan finne riktig match for din hud og få en personlig tilpasset hudpleierutine. I denne månedens hudspalte lærer du mer om rens, og vi har pratet med en av Skincitys egne eksperter for å bli enda klokere på dette viktige steget i hudpleierutinen.

Å rense huden er et av hudpleierutinens enkleste steg, men samtidig så enormt viktig. Huden utsettes for ganske mye mer enn vi tror i løpet av dagen, og derfor er en god rens alfa omega for en sunn og frisk hud. Vi har fått med oss hudterapaut Naomi Panesar, som deler med seg av sine eksperttips slik at du både kan finne riktig rens for din hud, og lære mer om hvorfor rens er så viktig.

Psst. Akkurat nå har Skincity 20% på utvalgte renseprodukter!

Naomi Panesar er hudterapaut hos Skincity.

Hvilken rens passer til din hud?

Hvilken type rens passer for hvilke hudtyper?

En rensemelk er er ypperlig til en tørr hud, da den kan tilføre fukt og berolige. (269,-)

Det finnes ulike renseprodukter for ulike hudtyper. En tørr hud har mangel på naturlige fettstoffer og kan føles både stram og grov. En rensemelk eller renseolje passer best for denne huden, da disse vil rengjøre uten å tørke ut, samtidig som de mykgjør og tilfører næring.

Har man en fetere hudtype er det fint med en mer dyprengjørende rens, denne fra Dermaceutic inneholder eksfolierende glykolsyre. (479,-)

En fet hud trives best med en ansiktsrens i geleform eller skum, siden disse rengjør huden uten å etterlate noen fet eller oljete hinne. En rens til denne hudtypen kan gjerne inneholde salisylsyre, som har en mildt eksfolierende effekt som er med på å behandle hudormer.

Et micellærvann løser opp i smuss og make-up, men er samtidig mildt mot huden. (199,-)

En sensitiv hud trenger en ekstra snill ansiktsrens, som ikke forstyrrer hudens pH-verdi eller tørker ut. Ofte passer det best med en rensemelk, men også et renseskum eller en rensegel kan fungere, avhengig av om huden også mangler fukt eller fett. Et micellar water er et fint alternativ for den mest sensitive huden, siden de rengjør huden uten behov for vann.

En rensegel er fint for å løse opp alt av overflødige oljer på huden. (369,-)

En kombinert hudtype kan være både tørr og fet samtidig, noe som gjør at den kan trives med ulike typer av renseprodukter og konsistenser. Dersom huden føles stram etter bruk av rensegel eller renseskum bør du bytte til en rensemelk eller -olje. Har huden noen sensitive områder er det viktig å fokusere på å behandle dette først.

Er du usikker på hvilken rens som passer din hud, så bør du ta kontakt med hudterapeut som kan veilede deg.

Hva er egentlig en god renserutine?

Bør man alltid rense dobbelt? Hvordan gjør man eventuelt det?

En renseolje løser opp alt av sminke og solfaktor på huden, før vannbasert rens. (379,-)

Double cleansing eller dobbelrensing handler om å rense huden to ganger, sånn at man får best mulig effekt av de produktene man påfører etterpå, siden huden da er helt ren. Å bruke en precleanse er første steget i dobbelrengjøring. Precleanse produkter eller renseoljer løser raskt og enkelt opp i oljebaserte urenheter, og make-up noe som alene kan være vanskelig å oppnå med vannbasert rens. Precleanse masserer man over tørr hud for å løse opp i alt, før man fjerner rensen med lunkent vann eller en fuktet ansiktsklut.

Bruker man en eksfolierende rens kan man la denne ligge på huden i et par minutter for en boostende effekt. (379,-)

Etter din precleanse går du over med din vannbaserte rens som blir andre steget i dobbelrengjøringen. Den vannbaserte rensen løser opp i rester av oljerensen, rester fra makeup og hudpleie og andre urenheter på huden og etterlater huden helt ren og myk. Dobbelrengjøring er noe man gjør på kveldstid gjerne når man har både solfaktor, makeup, forurensning g svette på huden. Er man en person som bruker mye makeup eller har en fetere hud som ofte opplever kviser, kan man faktisk se en stor effekt på huden ved å dobbeltrense, siden man da får bort alt av smuss på hudoverflaten som ellers kan tette igjen porene.

Hvor lenge bør man rense huden hver gang?

Verktøy & pads

Tenk på å rense huden 1-2 minutter da du er sikker på at du har fått renset godt før du vasker av rensen din. Noen renser er også dyprengjørende, og da kan man la dem virke på huden et par minutter før man renser den av fordi da får man en mildt eksfolierende dyprengjøring.

Er det mer effektivt å rense med et verktøy? (f.eks rensbørste?)

Prøv et verktøy for å få maksimal effekt av renserutinen. (2189,-)

Man kan absolutt bruke rensebørste om man ønsker det i kombinasjon med sin rens for å få en ekstra dyprengøring.FOREOs utvalg av rensebørster hjelper til å raskt fjerne smuss og overskuddstalg. Det finnes ulike rensebørster for ulik hudtype, så det er viktig at man velger en som passer akkurat din hud.

Holder det å bruke en renseserviett, eller må man bruke rens og vann for et godt resultat?

Er man glad i å bruke renseservietter kan en fin overgang til profesjonell hudpleie være å bruke en rensemelk eller et micellærvann sammen med ekstra myke bomullspads. (69,-)

Dersom man ikke rengjør huden nøye nok, men kanskje bare bruker en renseserviett eller lignende, så kan man regne med at det ligger sminkerester, overflødig talg og svette på huden som gjør at de andre produktene man påfører, faktisk ikke får optimal effekt, fordi det ligger noe i «veien». Har man en hud som lett får kviser er dette noe som ofte fører til nye kviser, og det kan også være irriterende for de som har en sensitiv hud. Så min anbefaling er at man bruker en rens som passer din hud som renser godt og gjør huden helt ren og ikke kun en renseserviett.

Må man rense både morgen og kveld?

Det er ingen tvil om viktigheten av rens som en del av den daglige hudpleierutinen, men en optimal rutine består gjerne av flere steg. Skincity tilbyr også hudtester, slik at du kan lære enda mer om din hud og få en skreddersydd hudpleierutine. Vil du lese mer om dette? Klikk deg videre her.

Ansiktsrensen er et viktig steg i hudpleierutinen som baner vei for de produktene du påfører etterpå. Rensen du bruker på kvelden løser opp i smuss, talg og forurensning, mens rensen du bruker på morgenen skal løse opp i svette og gamle hudceller som har samlet seg opp i løpet av natten. Det er derfor viktig å rense huden både morgen og kveld.

Akkurat nå har Skincity en januarkampanje med 20% på utvalgte renseprodukter. Se tilbudet her!

Powered by Labrador CMS