Den beste foundation til din hudtone

Eksperten guider: – Dette er en av mine favoritt foundations, helt utrolig hvor fint den matcher min hudtone!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med L’Oréal Paris

Vi har snakket med makeupartist Sine Ginsborg, om hva en foundation anno 2022 skal kunne, hvordan du får det beste resultatet, og ikke minst hvordan du finner den beste foundationen til din hudtone.

True Match – Den beste foundation til din hudtone

Tiden hvor vi dekket ansiktet med et tykt lag foundation er over. I dag vil vi ha en foundation som gir en naturlig look, som er så lik vår naturlige hudtone som overhodet mulig og som i tillegg jevner ut huden og gir den en superfin glød.

Sine Ginsborg kan fortelle om en stor utvikling i måten vi bruker foundation på, og hvordan selve produktet har endret seg.

– Da jeg startet som makeupartist for 25 år siden, var den flytende foundationen tykk, alt for dekkende og ofte tørket den ut huden. Nå er den tilsatt ingredienser som pleier huden og selve formulaen er endret, slik at den kan tilpasses enhver hud- og hudfarge.

Men det vi krever av en foundation i dag, har også endret seg, ifølge Sine. Hun forteller at dagens trend er en hud som ikke virker for sminket.

Sine Ginsborg har dessuten et par triks i ermet når det kommer til å finne den rette nyansen:

– Regel nummer en er å alltid teste produktet i dagslys. Deretter skal man kjenne sin egen hudtone, hvor lys eller mørk huden din er. Det er tallet på din foundation, som angir pigmenteringen i huden din. Du skal også kjenne til hudens undertone, som kan være kald (C), varm (W) eller nøytral (N). Når man kjenner disse faktorene, er det enklere å lykkes med å finne sin fargematch.

Men å finne den rette nyansen er kun første trinn mot å få et fint og naturlig resultat. Teknikken man bruker når man legger foundation, har også mye å si for det endelige resultatet. – For å oppnå det mest naturlige resultatet, bruker jeg fingertuppene til å fordele produktet utover huden. Det gjør det lett å påføre og varmen fra fingrene gjør også at foundationen smelter finere inn i huden, uten å legge seg som en maske. Hvis du vil ha en litt mer dekket look kan du bruke en pensel, som helst ikke skal være for liten, det kan gjøre det vanskeligere å fordele produktet utover. For en heldekkende look kan du bruke en beauty blender (husk da å fukte den først, slik at foundationen er enklere å fordele). En beauty blender er også bra å bruke på hud med litt utfordringer, sier Sine Ginsborg. L’Oréal Paris har nettopp relansert sin populære True Match Foundation, som nå kommer i seks ulike pigmenteringsnyanser (ikke fire som før), noe som gjør det enda lettere for deg å finne din fargematch. True Match-foundation har nå fått et nytt blått pigment, for bedre å matche lysere og mørkere nyanser uten grå undertone. Og et nytt grønt pigment, for bedre å matche olivenfargede hudundertoner. – True Match er en av mine favoritt foundations. Jeg elsker måten den enkelt kan matche din hudtone og så føles den like lett som den ser ut på huden, samtidig som den har en god dekkevne. Det er veldig viktig for meg, at det ikke føles som om jeg har noe på huden,” forteller makeupartisten. True Match er den mest populære foundation i Europa*, og er utover å være presis i sin hudtone-match, også formulert med 80% fuktighetskrem, og beriket med hyaluronsyre, som sikrer opp til 24 timers fuktgivende effekt**. True Match er dessuten parfyme- og alkoholfri***, vegansk**** og velegnet til sensitiv hud. SLIK FINNER DU DIN NYANSE Tallene: Fra 0,5 – 12 angir hudtonen fra lysest til mørkest Bokstavene: C, W og N definerer undertonen i huden din. C = kald, W = varm, N = nøytral Kald: Huden har en rosa undertone, og synlige blodårer fremstår blå/lilla Varm: Huden har gule/gyldne undertoner og synlige blodårer fremstår grønnlige Nøytral: Huden har ingen lyserøde eller gule undertoner og synlige blodårer fremstår blå/grå Finn din perfekte True Match Foundation her. *Basert på NielsenIQ RMS data fra “Foundation” kategorien for en 12-måneders periode med avslutning i februar 2022 for 17 land(1), total retail market (Copyright © 2022, NielsenIQ) **Instrumentell test ***Ingen ethanol ****Ingen ingredienser fra dyr
Powered by Labrador CMS