3 gode ansiktsmasker

Foto: Silvany Bricen

Silvany Bricen tipser om de beste ansiktsmaskene for å preppe huden for våren.

Publisert Sist oppdatert

Silvany Bricen er skjønnhetsskribent, og sammen med livsstilscoach Hedda Brodtkorb står hun bak Norges gladeste velværepodkast, Hey Babe! I podkasten forsker og deler de på alt de kan innen skjønnhet, velvære og motivasjon. Sjekk ut deres Instagram og podcast for masse spennende og inspirerende innhold.

Å bruke masker er kanskje det enkleste «beautyhacket» for å styrke huden. Her er tre masker som renser og styrker – akkurat hva vinterhuden trenger når våren er på vei.

Budsjettvennlig

Jeg har alltid hatt et elsk og hat forhold til leiremasker – men de gode, som ikke tørker ut huden, elsker jeg. Purifying Mud Mask har vært på markedet i mange år. Masken er fra det svenske merket Emma S, og inneholder de nødvendige basisproduktene for en hudpleierutine som er ukomplisert.

Denne masken trenger ikke sitte på så lenge, 7 – 10 minutter holder. Den er laget på kanolinleire som bambusskull som renser dypt.

Min erfaring er at leiremasker fort kan klø på huden, derfor syns jeg de føles best når jeg tar de på nyrenset hud. Denne har også oppbyggende antioksidanter fra urter og bær, og vidunderingrediensen niacimanide som det virker som om ”alle” hudpleiemerker bruker for tiden.

Den holder på fuktigheten, og er en drøm for også eksemtørr hud. Denne budsjettmasken kan fint brukes opptil to ganger i uken for normal til fet hud, og én gang i uken for tørr hud.

Purifying Mud Mask, 100 ml, kr 349 (annonse).

Cellefornyende

Med en helt fantastisk duft og deilig konsistens, som føles som silke på huden, er denne retinolmasken like god som den er vakker. Gullskimmeret imponerer, og Evolve Organic Beatuy bruker kun økologiske ingredienser!

Naturens retinol er en gjenganger i hudpleie nå, og denne har bidens pilosa som er et plantebasert alternativ til de sterke syntetiske variantene som etter min erfaring er mer effektiv, men som også de med en sensitiv hudtype skal være litt forsiktig med. Denne masken er derimot mild.

I likhet med Seed to Skin, er dette clean beatuy på sitt beste, som må brukes regelmessig når krukken er åpnet på grunn av begrenset holdbarhet.

Anbefalt virketid er fra 5 – 10 minutter, men jeg lot den sitte lenger og det gikk helt fint. Nå du vasker den av med vann, endres gullmasken til en melkeaktig tekstur, og huden føles myk etterpå.

Bio-Retinol Gold Mask, 60 ml, kr 369.

Detox luksus

Seed to Skin er et eksklusivt clean beauty brand – som er nytt i Norge, og som kun føres av hudpleiesalongen og nettbutikken Fri Ren Pleie i Oslo. Masken Black Magic er av merkets bestselgere, noe som er veldig forståelig.

Den er laget på vulkansk leire – aktivert kull, som er brukt i medisinske behandlinger på grunn av sin evne til å binde til seg giftstoffer.

Jeg elsket denne masken allerede første gang jeg brukte den, og forventningene var høye grunnet prisen. Penselen og kluten som følger med la godt til rette for et eksklusivt selvpleie-rituale. Masken har en deilig konsistens som gir øyeblikkelig følelse av at huden får noe ekstra.

Fordi den inneholder salisylsyre og mandelsyre, renser den huden på et dypere lag, og strammer opp huden, neem-olje og grapefruktekstrakter gjør den til en fuktighetsboost!

Black Magic, Seed to Skin 50 ml, kr 1379.

// Silvany, Hey Babe Podcast!

Få flere beauty og velvære tips fra Hedda og Silvany bak Norges enste rendyrkede velværepodcast HeyBabe! Podkast som kommer med nye episoder hver tirsdag.

Hedda Brodtkorb og Silvany Bricen

Powered by Labrador CMS