ELLE Decotalk: Ann Christin Johnsen

Foto: Ann Christin Johnsen

Dette er vår versjon av en drømmehytte!

Publisert Sist oppdatert

På Hafjelltoppen har Ann Christin og Lasse bygget seg en drøm av en hytte for hele familien. Og hva passer vel bedre, nå som høsten er her for alvor, enn å drømme seg bort til peis, kos og noe godt som putrer i timesvis i en gryte?

Foto: Ann Christin Johnsen

Vi "tok turen" opp på hytta med Ann Christin for å få hennes beste tips til innredning, DIY-tipset hun aldri går lei, og ikke minst – hvordan kombinere det praktiske og estetiske på best mulig måte.

Foto: Ann Christin Johnsen

ELLE Decotalk: På hytta hos Ann Christin Johnsen

Har du et favorittrom, og hvis ja – hvilket og hvorfor?

– Det må nok bli stua med den franske peisen. Det er et godt rom å være i. Å tusle inn dit på morgenen i pysjen når alle sover og tenne stearinlys, fyre opp i peisen, høre knitringen og ha noe godt og varmt i koppen...

Foto: Marthe Amundsen

Kan du beskrive stilen din med tre ord?

– Åå, – det syntes jeg er vanskelig. Jeg elsker å mikse og blande materialer og forskjellige stiler, og liker det aller helst rustikk og bohemsk.

Hvordan skiller interiøret seg på hytta, fra det du har hjemme?

– Det er stor kontrast. Hjemme bor vi i en leilighet som er innredet med en miks av klassisk og nordisk interiør.

Hytta er en tømmerhytte som er mørk innvendig og utvendig, og har miksen av stilrene møbler, industrielt med smijern på vindu/skyvedør, som igjen er blandet med bonderomantikk, etnisk og den franske peisen.

Foto: Ann Christin Johnsen

Litt av hvert med andre ord, men det er sånn jeg liker det. Miksen av hardt mot mykt, naturelementer som lin og ull, puter i kelim, rufsete tepper, lamper og unike ting som gamle urner, krystall, kunst.

Foto: Ann Christin Johnsen

Hva er det beste med hytta? Hva er du mest fornøyd med?

– Det er å være her med den fine familie-gjengen min! I tillegg til beliggenheten og naturen vi har rundt oss. Man får en helt egen ro av å være her!

Foto: Ann Christin Johnsen

Foto: Ann Christin Johnsen

Det er mye jeg er fornøyd med, men må trekke frem gangen, som vi valgte å lage ganske stor, med plass til hele storfamilien som skal inn og ut med skiutstyr, jakker og ski. Etter å ha bygget tre hytter har vi lært litt hva som er viktig – haha.

Her er det også en gasspeis som ønsker velkommen inn og gir så god varme.

– Bruk naturen

Hvor henter du inspirasjon?

– Fra mennesker, mote og reiser (selv om det har vært lite av sistnevnte de seneste årene). Må også nevne Instagram, Pinterest og kunst.

Foto: Ann Christin Johnsen

Ditt beste tips til innredning?

– Når vi skulle innrede hytta laget jeg en collage av materialer som jeg kunne tenke meg. For fargene tok jeg utgangspunktet i et nydelig maleri fra Elisabeth Werp, og så er det noen elementer som den franske peisen som ble utgangspunktet for hvordan det skulle se ut ellers.

Ditt beste interiør-hack eller DIY-tips?

– Bruk kranser til å pynte både utendørs eller innendørs. Høsten er alltid en fin tid for å sanke inn einer granbar, og en krans er jo så enkelt å lage! Og jo større kranen er, jo bedre er det – syntes jeg.

Foto: Ann Christin Johnsen

Har du et område eller hjørne på hytta som du liker ekstra godt akkurat nå?

«Lillestua» er et fint lite rom som har god takhøyde, som gjør at rommet virker større. Her er det en innebygd brisk og et gammelt bonderomantisk bord. En rustik lampe fra Objekt og en liten gasspeis. Et perfekt sted for frokost når det bare er Lasse og jeg her. Det er også et fint sted å kose seg med et magasin.

Foto: Ann Christin Johnsen

Har du noen favorittfarger å innrede med?

– Ta en titt utenfor vinduet – det blir ikke vakrere en det. Naturlige farger er det jeg liker best.

Hva er ditt favorittelement på hytta?

– Den franske peisen og min egen-designende lampe fra Hadeland glassverk.

Foto: Ann Christin Johnsen

Foto: Marthe Amundsen

Du kan følge Ann Christin og hennes inspirerende univers gjennom @anncjohnsen på Instagram.

Powered by Labrador CMS