mote

Angelina Jolie lanserer klesmerke

Atelier Jolie skal hjelpe flyktninger og marginaliserte grupper.

Publisert Sist oppdatert

Akkurat da vi tenkte at det var lenge siden vi hadde sett superstjernen (annet enn når hun er ute og redder verden sammen med FN, selvfølgelig), så dukker Atelier Jolie opp.

Angelina Jolies nye klesmerke – som har planlagt lansering denne høsten – fokuserer på inkludering, bærekraft og demokratisering av motebransjen. På Instagram-kontoen, @atelierjolieofficial, står det følgende:

«Atelier Jolie ønsker å bli med andre i deres forsøk på å demokratisere moteindustrien, slik at kundene får tilgang til et kollektiv av nye designere og håndtverkere. Det vil også være en inkluderende online-ressurs for å finne klesprodusenter, ved å bruke kuraterte overskuddslager og vintagematerialer for å lage unike plagg som legemliggjør personlig kreativitet og formål.»

På nettsiden står det videre, i en personlig erklæring fra Jolie:

«Vi vil kun bruke rester, kvalitets-vintage og overskuddsmaterialer. Du vil kunne reparere eller resirkulere deler av garderoben din som du ønsker å gjenopplive, perfeksjonere passformen, puste nytt liv i det som ville blitt kastet, og skape kvalitetsarveplagg med personlig mening.»

Skuespilleren og filmskaperen var i over et tiår ambassadør for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), men trakk seg fra rollen i fjor for å hjelpe på andre måter.

Atelier Jolie er tilsynelatende én av måtene hun skal bistå i arbeidet, da hennes nye business blant annet skal støtte flyktninger og marginaliserte grupper.

Les mer om Atelier Jolie her.

Angelina Jolie har seks barn med eksmannen, Brad Pitt, som hun skilte seg fra i 2016. Her er hun sammen med datteren Shiloh Jolie-Pitt i London 2021.

Powered by Labrador CMS