And just like that...så langt!

Foto: HBO Max

En oppsummering av 'And just like that...' så langt!

Publisert Sist oppdatert

Advarsel! Denne saken inneholder spoilers!

Det har vært en slags emosjonell roller coaster siden premieren på Sex and the City's spin-off, And just like that..., strømmet ut i de mange tusen hjem. Forventningene var mange, og vi spekulerte en hel del i hva dette nye kapittelet ville innebære for våre kjære venner.

I skrivende stund er fire episoder sluppet, og vi føler at det er på tide med en liten oppsummering over seriens største hendelser så langt – it's a lot.

Vi har blant annet fått et gjensyn med the million dollar baby, Natasha Naginsky (og her trodde vi alle at det var en tøysenavn Carrie fant på for å være nedlatende – but wasn't it though?), the cashmere connection Susan Sharon, og Mr. Broadways nylige enke, Bitsy von Muffling.

Foto: Getty Images

Vi har også fått lære at Carrie bruker plattform-heler som sneakers, at hun har flyttet tilbake til sin gamle leilighet, og at hennes fulle navn er CAROLINE Marie Bradshaw, og det er bare starten.

Bye bye Big

Mye av spekulasjonene i forkant av serien omhandlet skjebnen til Carries store kjærlighet, Mr. Big, og allerede i første episode fikk vi svaret: And just like that Big DIED (i samarbeid med århundrets produktplassering, signert Peleton). I podcasten Every Outfit on SATC var det en lytter som kommenterte at det var lite Carrie-esque å formulere det sånn, og at det ville vært mer i hennes ånd om hun hadde sagt "And just like that Big was gone" – men utfallet var like brutalt uansett.

Det har også vært mye diskutert hvorvidt Carrie kunne ha reddet livet hans ved å ringe 911 (noe en kardiolog bekreftet at hun kunne gjort) men dette er tross alt ikke Grey's Anatomy.

Jeg må ærlig innrømme at det jeg opplevde som "The Assassination of Mr. Big" ga meg en slags tre-dagers kjærlighetssorg, men som med de fleste ekser, så leger tiden alle sår – enten tid, eller MeToo-anklager – én av to. That will do the trick.

"I am looking for one that's juuuust right"

I samme sekund som vi fikk vite at And just like that... var et faktum, fikk vi også vite at det ville bli uten Samantha og Kim Cattrall. Denne kjærlighetssorgen derimot, er jeg ikke helt over.

For selv om jeg prøvde å overbevise meg selv om at det sikkert kunne bli fint likevel, føles dynamikken blant de tre venninnene tidvis som et bord med tre ben. Spesielt savnet jeg Samantha da Carrie skulle planlegge Big's begravelse. Charlotte var litt vel hysterisk, Miranda var ukomfortabel, men noe sier meg at Samantha ville vært juuuuust right.

For ikke å snakke om humor. Det er mindre morsomt uten Samantha.

The new girl(s)

Men bordet med tre ben har fått fire nye (og lovende) støttehjul. Lisa Todd-Wexley (Nicole Ari Parker), populært kalt LTW, er the Upper East Side's svar på Sjaman Durek for Charlotte. Hun konkurrerer utvilsomt med Carrie om seriens mest inspirerende garderobe, og er så easy breezy lett-på-tå-perfekt at jeg lurer på om hun også vil ta Sarah Jessica Parkers plass i en potensiell oppfølger av I Don't Know How She Does It.

Foto: HBO Max

Gjennom Mirandas nye professor, Dr. Nya Walace (Karen Pittman), formidler And just like that... nok et perspektiv rundt ufrivillig barnløshet, som vi ikke så i den opprinnelige serien. For hvordan er det egentlig å gå gjennom prosessen med IVF, når du ikke vet om du faktisk vil ha barn? Dette er et av plottene jeg er spent på i seriens fortsettelse.

Foto: HBO Max

Og apropos nye relasjoner i Mirandas liv – Che Diaz (Sara Ramírez). Carries kollega i podcasten X, Y and me (også kjent som "podcasten ingen ville hørt på IRL") kan være den som forener Mirandas historie med Cynthia Nixons virkelige liv.

For når man tenker på det... Som hun sa det selv; Steve is not a core shaker, men han var "her chosen person", og mye av Mirandas reise i den opprinnelige serien handlet jo om at hun var kynisk og ikke klarte å elske – og kanskje får vi endelig svaret på hvorfor...

Foto: HBO Max

Det første som slo meg i møtet med Carries eiendomsmegler, Seema Patel (Sarita Choudhury), var at Samantha og Mr. Big hadde gjenoppstått i form av henne; Den private bilen med egen sjåfør (som ikke het Raoul som Big's sjåfør, men det var noe lignende – også på R) det at hun er en vellykket, singel businesskvinne med et svakt punkt for vesker (les: Hermès Birkin og Lucy Liu) og har en slags je ne sais quoi over seg som oser av levd liv, og får Carrie til å fremstå noe mer kaotisk og lillesøster-aktig.

Foto: HBO Max

Jeg elsket konfrontasjonen mellom Carrie og Seema i slutten av episoden, jeg elsker at hun er en no bullshit kinda gal, men jeg vil aldri tilgi henne for the beige-ification av Carries mesterverk av en leilighet.

"He was kind of our Jackie Kennedy"

I seriens fjerde episode kom også øyeblikket jeg visste at jeg gruet meg til. I september kom nyheten om at skuespiller Willie Garson var gått bort, etter lang tids sykdom. Fordi vi allerede hadde sett paparazzi-bilder av Garson under innspillingen av And just like that, visste vi at det ville bli et kjært gjensyn med Stanford Blatch, men vi visste ikke hvor lenge det ville vare.

Man kan si mye om valget om å la Stanford forlate serien til fordel for en TikTok-stjerne i Japan, men når virkeligheten er så trist, er det en fattig trøst at Stanford lever videre, og at i det fiktive Sex and the City-universet er han kun én telefon unna for Carrie.

She works hard for the money

Midt i Carries pågående, Mirandas potensielle livskrise finner vi Charlotte York, og hun står på som aldri før. Ikke bare faller mye seriens humor-ansvar nærmest utelukkende på henne, da både Carrie og Miranda har byttet ut Sex and the City med Ingmar Bergman, men hun er også mer cheerleader-aktig enn noensinne!

Det at hun har et noe strammere fjes, og at garderoben hennes nå inneholder kurver i plastikk gjør meg ingenting, vi må tross alt ikke glemme at hun er a Real Housewife of New York City, og at Elizabeth Taylor er hennes store forbilde.

Rose føler seg ikke som en jente, Harry har tydeligvis null problemer med inkontinens, men tarmen derimot – den trenger en sjekk (om bare Charlotte kan få booket en koloskopi-time), og Lily fortsetter å ødelegge Carries liv (eller kanskje hun redder det?) nå iført sinnssyke høretelefoner med blomster.

Med andre ord er det nok å ta tak i for Charlotte York. Ja – og at Miranda har et alkohol-problem som ingen tar på alvor.

Vel, fire episoder down, seks to go! Mest av alt (nesten) gleder jeg meg til å få satt denne looken inn i kontekst! Hva skjer egentlig her?

Foto: Getty Images

Heldigvis venter en ny episode allerede i morgen!

Powered by Labrador CMS